BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο: Μια τρύπα στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου «καταναλώνει» μια παραλία στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε: 26, Νοεμβρίου, 2015 15:30 GMT
Μια μυστηριώδης κοιλότητα τεραστίων διαστάσεων έχει «καταπιεί» την ακτή ενός νησιού που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Αυστραλίας. Τα ρεύματα που αποσταθεροποιούν την περιοχή απειλεί να αυξήσει το μέγεθός της.
Μια κατολίσθηση έχει «καταπιεί» ένα μεγάλο μέρος μια παραλία στη Βόρεια Stradbroke Island, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Queensland (Αυστραλία). Η αιτία: η δημιουργία μιας τεράστια τρύπα στο μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, αναφέρει  στην εφημερίδα TheGuardian.
Το σώμα ανακούφιση συνέστησε κολυμβητές περιοχής και τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το χάσμα, το οποίο φαίνεται να έχει προκληθεί από την αστάθεια της επιφάνειας και την επίδραση των ρευμάτων του νερού στο έδαφος.
"Είναι μια ασφαλής περιοχή για να κολυμπήσει καθόλου, διότι είναι πολύ ασταθής και το βάθος είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Επιπλέον, η ισχυρή κίνηση του νερού είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο κάνει", δήλωσε ο ναυαγοσώστης Michael Bates.
Αντιμέτωποι με την αναταραχή που έχει οδηγήσει στο γεγονός, ο ερευνητής Konrad Beinssen, Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, είπε ότι αυτές οι κοιλότητες είναι κοινές στα εν λόγω περιοχή, δεδομένης της έδαφος. Καταβόθρες "συμβαίνουν όταν ένα γκρεμό της άμμου κάτω από την επιφάνεια του νερού διαφάνειες πίσω φτάνοντας συχνά μέχρι την ακτή προς τα κάτω στην παραλία," πρόσθεσε Beinssen.
Jumpinpin παραλία είναι δημοφιλής με τους αλιείς και τους επισκέπτες που διασχίζουν συνήθως για ATVs. Ωστόσο, οι συνθήκες έχουν προκαλέσει μια μείωση στην ροή των επισκεπτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!