BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Video: Τα 10.000χλμ. του Dakar 2017





Η νέα διαδρομή του Rally Dakar επιβεβαιώνει τη φήμη του ως τον πιο extreme αγώνα rally στον κόσμο. Με μερικά stages να είναι πάνω από 500χλμ. και έξι συνεχόμενες ημέρες σε υψόμετρο 3.000μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το πρόγραμμα του αγώνα θα είναι εξουθενωτικό για όσους θαρραλέους αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι στη Νότια Αμερική.
Δες στο clip παραπάνω τη διαδρομή του Dakar μέσα στη Νότια Αμερική και διάβασε πιο κάτω το preview του αγώνα ανά stage.

Stage 1: Από την Ασουνσιόν (Παραγουάη) μέχρι τη Ρεζιστένσια (Αργεντινή)

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 39χλμ.
Συνολική απόσταση: 454χλμ.
Το Rally Dakar 2017 θα εκκινήσει από την Ασουνσιόν και η Παραγουάη θα γίνει η 29η χώρα που φιλοξενεί τον διάσημο αγώνα. Είναι ένα μικρό stage με λιγότερα από 40χλμ. ενάντια στο χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε μερικούς από τους riders που βρίσκονται μπροστά να προσπαθούν να χτίσουν γρήγορα διαφορά από τους αντιπάλους τους.

Stage 2: Από τη Ρεζιστένσια στο Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χρονομετρημένο stage: 275χλμ.
Συνολική απόσταση: 803χλμ.
ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 284χλμ.
Συνολική απόσταση: 812χλμ.
Καθώς αφήνουμε την Παραγουάη και οδεύουμε προς την Αργεντινή, οι αποστάσεις μεγαλώνουν υπερβολικά, με πάνω από 800χλμ. διαδρομής και κοντά στα 300χλμ. μέσα στο χρονομετρημένο κομμάτι του stage. Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέξουν την πρόγνωση του καιρού καθώς μπορεί να συναντήσουν σύννεφα σκόνης ή λασποβροχή, ή ακόμα και τα δύο.

Stage 3: Από το Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν μέχρι το Χουχούι

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χρονομετρημένο stage: 364χλμ.
Συνολική απόσταση: 780χλμ.
ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 199χλμ.
Συνολική απόσταση: 757χλμ.
Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο ανεβαίνει και το υψόμετρο, καθώς το τρίτο stage του Dakar είναι αποκλειστικά offroad. Μια διαδρομή όπου οι οδηγοί θα πρέπει να διασχίσουν πάρα πολλά ποτάμια, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο καθώς δεν ξέρουν από πριν πόσο βαθιά μπορεί να είναι.

Stage 4: Από το Χουχούι μέχρι την Tupiza (Βολιβία)

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 416χλμ.
Συνολική απόσταση: 521χλμ.
Στη Βολιβία, το υψόμετρο φτάνει τα 3.500μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Υπάρχουν φυσικά και οι αμμόλοφοι που κάνουν την οδήγηση ακόμα πιο δύσκολη.

Stage 5: Από την Tupiza στο Ορούρο

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χρονομετρημένο stage: 447χλμ.
Συνολική απόσταση: 692χλμ.
ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 438χλμ.
Συνολική απόσταση: 683χλμ.
Υπάρχει μεγάλη προσδοκία για αυτό το stage, το οποίο φαίνεται να τα έχει όλα. Δεν έχουμε ένα, αλλά δύο sections με αμμόλοφους και άγριο τερέν που καλύπτει 1.000χλμ. Και όλα αυτά σε απίστευτο υψόμετρο.

Stage 6: Από το Ορούρο στη Λα Παζ

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χρονομετρημένο stage: 527χλμ.
Συνολική απόσταση: 786χλμ.
ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 513χλμ.
Συνολική απόσταση: 772χλμ.
Μόλις τελειώσει μια εξουθενωτική ημέρα, αμέσως ξεκινάει η επόμενη στο Dakar. Η πρώτη εβδομάδα του αγώνα ολοκληρώνεται με άλλο ένα επικό stage στη Βολιβία, το οποίο περνάει μέσα από τα πανέμορφα τοπία γύρω από τη λίμνη Τιτικάκα. Δεν υπάρχει χρόνος όμως για να θαυμάσεις τη θέα αν θες να φτάσεις στη Λα Παζ πριν βραδιάσει.

Stage 7: Από τη Λα Παζ στην Ουγιούνι

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 322χλμ.
Συνολική απόσταση: 622χλμ.
Μετά από την rest day στη Λα Παζ, οι οδηγοί θα ξεκινήσουν το πρώτο μέρος του marathon stage. Η προστασία των μηχανημάτων τους είναι κλειδί, γιατί δεν θα έχουν καθόλου βοήθεια από μηχανικούς και θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους όλες τις επισκευές.

Stage 8: Από την Ουγιούνι στη Σάλτα (Αργεντινή)

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 492χλμ.
Συνολική απόσταση: 892χλμ.
Τα διαβατήρια θα βγουν για τελευταία φορά καθώς οι οδηγοί θα αφήσουν πίσω τους τη Βολιβία και θα ξαναμπούν στην Αργεντινή. Η Σάλτα μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο δραματικές στιγμές στο rally και μπορεί να έχουμε αρκετές εκπλήξεις μέσα στα φαράγγια της περιοχής.
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 406χλμ.
Συνολική απόσταση: 977χλμ.
Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν ήδη βαφτίσει αυτό το stage, “The Super Belén” μιας και το χρονομετρημένο stage φτάνει τα 400χλμ. Είναι μια τεράστια διαδρομή με πολλές τεχνικές προκλήσεις στην πλοήγηση σε ένα αποκλειστικά offroad περιβάλλον. Είναι μια σκληρή υπενθύμιση για τους οδηγούς ότι έχουν να καλύψουν ακόμα το 1/3 του rally μετά από αυτό το stage.

Stage 10: Από το Chilecito στο Σαν Χουάν

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 449χλμ.
Συνολική απόσταση: 751χλμ.
Όσοι οδηγοί περιμένουν πώς και πώς να επιτεθούν θα πρέπει να θυμηθούν ότι αν κάνουν λάθη σε αυτό το stage θα χάσουν πάρα πολύ χρόνο. Οι οδηγοί θα είναι πολύ κουρασμένοι αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, τόσο στον τομέα της πλοήγησης όσο και στα μηχανικά προβλήματα που μπορεί να τους χαλάσουν χιλιάδες χιλιόμετρα καλής δουλειάς που έχουν κάνει μέχρι αυτό το σημείο.

Stage 11: Από το Σαν Χουάν στο Rio Cuarto

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 288χλμ.
Συνολική απόσταση: 754χλμ.
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Χρονομετρημένο stage: 292χλμ.
Συνολική απόσταση: 759χλμ.
Τα πράγματα αποκτούν πολύ γρήγορα μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό το stage, καθώς οι αμμόλοφοι του Σαν Χουάν ξεκινούν στα πρώτα 50χλμ. του χρονομετρημένου special section. Μετά έχουμε αλλαγή σκηνικού καθώς μπαίνουμε στην γρήγορη και ολισθηρή διαδρομή του WRC της Αργεντινής.

Stage 12: Από το Rio Cuarto στο Μπουένος Άιρες

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ/QUADS/ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ
Χρονομετρημένο stage: 64χλμ.
Συνολική απόσταση: 786χλμ.
Όπως και στο πρώτο stage, η τελευταία ημέρα αγώνα για το Dakar 2017 θα είναι σύντομη και γλυκιά. Όποιος οδηγός πάντως περάσει τη γραμμή του τερματισμού, θα είναι ήρωας στα μάτια μας. Πλήθος κόσμου θα περιμένει στο Μπουένος Άιρες, το οποίο θα υποδεχτεί τους offroaders που κατάφεραν να ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!