BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τα τελευταια νεα για την Απώλεια ελικοπτέρου ΑΒ-212ASW κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής εκπαίδευσης

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 02:45, σημειώθηκε απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212ΑSW (ΠΝ28) ενώ ίπτατο σε ύψος 390 ποδών στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 του Αρχηγείου Στόλου που διεξάγεται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα ως ακολούθως: Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης  (Κυβερνήτης, 37 ετών), Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς (Συγκυβερνήτης, 34 ετών), και Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου (Ναυτίλος, 36 ετών).
Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τα διατιθέμενα πλωτά και ιπτάμενα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή (φρεγάτες ΥΔΡΑ, ΣΠΕΤΣΑΙ με οργανικό ελικόπερο S-70B Aegean Hawk, ΕΛΛΗ, ΑΔΡΙΑΣ με οργανικό ελικόπτερο ΑΒ-212ΑSW, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ), μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 καθώς και δύο ελικόπτερα AS332C1 Super Puma που είχαν απογειωθεί από Χίο και Ρόδο.

Στις 04:40 εντοπίστηκε το θερμικό ίχνος των συντριμμιών από το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ, σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.
Στις 07:01 πραγματοποιήθηκε ο οπτικός εντοπισμός του ουραίου τμήματος του ελικοπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με τακτικό διοικητή εν πλω τον Υπαρχηγό Στόλου επί της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή προσωπικού του ΕΤΑ, της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης καθώς και της ΕΜΑΚ που μεταφέρθηκε στην περιοχή με ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.
11:10 Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε μία σορός στην Κίναρο.
11:25 Βρέθηκε και δεύτερη σορός στην νήσο Κίναρο.
Φωτογραφία που είχε αναρτήσει τον περασμένο Οκτώβριο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Κυβερνήτης του ελικοπτέρου ΑΒ-212,
Ενδεικτική των συνθηκών του δυστυχήματος η φωτογραφία που είχε αναρτήσει τον περασμένο Οκτώβριο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o έμπειρος κυβερνήτης του ελικοπτέρου, Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, από πτήση σε χαμηλό ύψος.

Tουρκική ΝΟΤΑΜ
Στις 04:05 εκδόθηκε ελληνική ΝΟΤΑΜ για Έρευνα και Διάσωση (Search and Rescue: SAR) στην περιοχή. Αμέσως μετά, κατά την συνήθη πρακτική της, η Αγκυρα εξέδωσε την δική της ΝΟΤΑΜ (Α0701/16), ζητώντας να αναφέρεται στις τουρκικές αρχές οποιοσδήποτε κινείται στην περιοχή, περιγράφοντας ως παράνομη την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές στην περιοχή. Η Κίναρος ανήκει σε μία συστάδα νησιών τα οποία η Τουρκία θεωρεί ότι δεν εμπίπτουν στην ελληνική κυριαρχία. Η Αθήνα απάντησε με νέα δική της ΝΟΤΑΜ με την οποία τονιζόταν ότι οι ελληνικές δυνάμεις επιχειρούν εντός των επιχειρησιακών ορίων έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. Yπενθυμίζεται ότι αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν πραγματοποιήσει υπερπτήσεις  άνωθεν νήσου Κίναρο στις 8 Απριλίου και 25 Μαΐου 2015.
amfisvithsh



https://www.youtube.com/watch?v=N-sCGUPRT1A&feature=em-uploademail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!