BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ART-Edouard Cortes ~ μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος




Edouard Cortes ~ μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος









ÉDouard Λεόν Cortes [1882-1969], της γαλλικής και της ισπανικής καταγωγής, γεννήθηκε στο Lagny-sur-Marne, λίγα μίλια ανατολικά του Παρισιού. Ως έφηβος, έγινε γοητευμένος με τις τέχνες και σε δεκαεπτά ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι. Το έτος 1901 σηματοδότησε την πρώτη έκθεση του καλλιτέχνη στο Salon des Artistes Francais. Δραματικό κομμάτι του που απεικονίζει μια σκηνή δρόμου στο Παρίσι κατά το σούρουπο τον brought` άμεση αναγνώριση και φήμη.



















Francais, Cortes Εκτίθενται έργα του ετήσιου στο Παρίσι, στο σαλόνι της Εταιρείας, καθώς και στο Salon des Indépendants, και στο Salon d'Hiver. Με την τεράστια επιτυχία που του Παρισιού σκηνές δρόμου του τον brought` κατά τη διάρκεια της ζωής του, Cortes συνεχίζει να ενθουσιάσει τους λάτρεις της τέχνης σήμερα και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους της γαλλικής μετά-ιμπρεσιονισμό.
Edouard Cortes πίνακες »εκφράζουν το ρομαντισμό, την ενέργεια και τη γοητεία του παλιού Παρισιού με αριστοτεχνική εφαρμογή του τολμηρών πινελιές και χρώματα ενδιαφέρουσα. Τα έργα του να εμφανιστεί η βαθιά γνώση κατείχε της προοπτικής και της σύνθεσης. Το μάτι του θεατή πιάνεται από πολύ συχνά συναρπαστικές λεπτομέρειες - την ενέργεια από τα φώτα σε βρεγμένο οδόστρωμα, σκιές στους δρόμους και λαμπερό παράθυρα και λάμπες του δρόμου.




Σε κάθε ένα από καμβάδες Cortes », μπορεί κανείς να βρει μια σειρά από ήχους που κυμαίνονται από απαλό γκρι αποχρώσεις και ambers με ζωηρά κόκκινα, κίτρινα και τα πορτοκάλια. Μια βουτιά του μοβ μπορεί να είναι προσαρμοσμένο σμόκιν ενός ανθρώπου, ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο του μπλε, μανδύα μιας γυναίκας.Ο θεατής δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά θαυμάζω τη συνολική επίδραση της σύνθεσης του καλλιτέχνη. Μετά από μια δια βίου αφοσίωση στην κατάσχεση τη μαγεία του Παρισιού Κατά τη διάρκεια της μετάβασης από τη ρομαντική Belle Epoque στο σύγχρονο, πρωτεύουσα του εικοστού αιώνα, όπως την γνωρίζουμε, Cortes έχει αφήσει τον κόσμο μια κληρονομιά του πλοιάρχου ζωγραφικής. Τώρα βρίσκονται στις πιο εκλεκτές συλλογές Σε όλη την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική και την Ιαπωνία, το έργο του συνεχίζει να εκπλήσσει τους τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!