BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Statement by the NATO Secretary General after the extraordinary NAC meeting




Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο έχει μόλις μια συνάντηση, σε έκτακτη συνεδρίαση. Και έχουμε ενημερωθεί από τον Τούρκο πρεσβευτή για τα πρόσφατα γεγονότα. Έχω επίσης μιλήσει με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του
Η Τουρκία ενημέρωσε τους Συμμάχους για την κατάρριψη ενός ρωσικού Πολεμική Αεροπορία αεροπλάνο παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Έχω εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία μου σχετικά με τις συνέπειες των στρατιωτικών δράσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ.
Αυτό τονίζει τη σημασία της ύπαρξης και του σεβασμού των ρυθμίσεων για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Όπως έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφές, είμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία και να στηρίξουν την εδαφική ακεραιότητα του ΝΑΤΟ σύμμαχό μας, την Τουρκία.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις σχετικά με τα σύνορα της Νότιας και Ανατολικής του ΝΑΤΟ. 
Προσβλέπω σε περαιτέρω επαφές μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας και κάνω έκκληση για ηρεμία και αποκλιμάκωση.
Διπλωματία και αποκλιμάκωση είναι σημαντικό να επιλυθεί αυτή η κατάσταση.
Τώρα είμαι έτοιμος να ακούσω τις ερωτήσεις σας.
Q (CNN): Οι Ρώσοι λένε το αεροπλάνο καταρρίφθηκε πάνω από συριακό έδαφος και ποτέ δεν πήγε στο τουρκικό έδαφος. Είστε πεπεισμένος ότι καταρρίφθηκε πράγματι πάνω από τουρκικό εναέριο χώρο και ότι ο τουρκικός εναέριος χώρος είχε πράγματι παραβιάσει;
Γενικός Γραμματέας: Οι εκτιμήσεις των Συμμαχικών έχουμε από διάφορες Συμμάχους κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι συνεπείς με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί με την από την Τουρκία. Έτσι, οι πληροφορίες που έχουμε από άλλες Σύμμαχοι είναι συνεπής με ό, τι έχουμε από την Τουρκία.
Q (κουρδικό μέσα μαζικής ενημέρωσης): Ο κ Stoltenberg, πώς θα μπορούσε να είναι η κατάσταση και η θέση σας, αν ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας έθεσε; Είπατε ότι είστε συνεχίσει να ψάχνει σε εξέλιξη. Πώς θα μπορούσε να είναι η θέση σας, αν εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας; Ευχαριστώ.
Γενικός Γραμματέας:  Έχω ότι έχω εκφράζεται πολύ καθαρά ότι ζητάμε για ηρεμία και την αποκλιμάκωση. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία καλεί ότι όλοι είναι συνετή και ότι όλοι συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.
Και αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο χαιρετίζω την περαιτέρω επαφές μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Υπήρξε επαφή και θα καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερες επαφές. Για εν μέρει να λύσει αυτό το περιστατικό σκυρόδεμα, αλλά και να συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των μηχανισμών για την αποφυγή τέτοιου είδους κατάσταση στο μέλλον.
Στην πραγματικότητα, στο εσωτερικό της Συμμαχίας συζητάμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε καλύτερα και βελτιωμένα μέτρα για τη διαφάνεια, την προβλεψιμότητα, καθώς και για τη μείωση του κινδύνου. Επειδή έχουμε να αποφύγετε τέτοιου είδους περιστατικά. Πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταστάσεις, συμβάντα, ατυχήματα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Και ως εκ τούτου πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση, αλλά νομίζω ότι το νέο περιβάλλον ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε κατά μήκος των συνόρων του ΝΑΤΟ τονίζει ακριβώς τη σημασία του να επικεντρώνεται περισσότερο στην προβλεψιμότητα, τη διαφάνεια, και διαφορετικά μέτρα για τη μείωση των κινδύνων.
Q (WSJ): Τι μας λέει αυτό για την ικανότητα των Συμμάχων να συνεργαστούν με τη Ρωσία στη Συρία; Είναι οι τακτικές ακριβώς πάρα πολύ διαφορετικό; Οι στόχοι ακριβώς πάρα πολύ διαφορετικό;
Γενικός Γραμματέας: Ο κοινός εχθρός θα πρέπει να είναι ISIL. Και θα ήθελα να καλωσορίσω όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της ISIL. Και είναι σημαντικό ότι όλοι μας, επίσης, τη Ρωσία, καθοδηγείται από τον πρωταρχικό στόχο του να νικήσει ISIL.
Αυτό που είδαμε είναι ότι οι περισσότερες από τις επιθέσεις από τη Ρωσία μέχρι στιγμής έχει στοχεύουν στην επίτευξη των στόχων σε περιοχές της Συρίας, όπου ISIL δεν είναι παρούσα. Έτσι, χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση ISIL. Ο κοινός μας εχθρός είναι ISIL, και ως εκ τούτου, θα ήθελα να καλωσορίσω, επίσης, όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση του αγώνα κατά της SIIL.
Q (Reuters): Αναρωτήθηκε αν είχε επαφές με τους Ρώσους ή προγραμματίζονται επαφές με τους Ρώσους πάνω από αυτό το περιστατικό;
Γενικός Γραμματέας: Υπήρξε επαφές μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, Τουρκία και τη Ρωσία, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία άμεση επαφή μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας. Αλλά έχουμε έρθει σε επαφή με την Τουρκία, ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ, η οποία έχει απευθείας σε επαφή με τις ρωσικές αρχές.
Q (άγνωστη): Έχετε κάποια περισσότερη σαφήνεια ως προς το πώς το αεροπλάνο ήταν πραγματικά καταρρίφθηκε γιατί αυτό αμφισβητείται, είτε πρόκειται για την επιφάνεια στην επιφάνεια ή επιφάνεια στον αέρα ή το έδαφος σε πύραυλο αέρος;
Γενικός Γραμματέας: Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί πηγαίνει πάρα πολύ σε λεπτομέρειες και πάρα πολύ σε λεπτομέρειες, αλλά αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι οι εκτιμήσεις που έχουμε από τους συμμάχους είναι συνεπείς με αυτό που η Τουρκία μας ενημέρωσε για νωρίτερα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!