BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο τυφώνας Patricia: Στοιχεία και αριθμοί για την «πιο ισχυρή καταιγίδα ποτέ»Hurricane Patricia: Facts and Figures on 'most powerful storm ever'

Ο τυφώνας Patricia: Στοιχεία και αριθμοί για την «πιο ισχυρή καταιγίδα ποτέ»

Patricia από το διάστημα
Ο τυφώνας Patricia φαίνεται απειλητική σε αυτή την εικόνα που λαμβάνονται από το διάστημα Πιστωτικές NASA
Patricia, η πιο ισχυρή καταιγίδα ποτέ στον Ανατολικό Ατλαντικό και Ειρηνικό λεκάνες, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ισχυρότερων τυφώνες που καταγράφονται σε όλο τον κόσμο από το 1970.
Θα ξεπεράσει τυφώνας χαϊγιάν, την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι στις Φιλιππίνες το 2013.
Ταχύτητες ανέμου
Ο τυφώνας Patricia έχει προβλέψει ανέμους των 200 μίλι/ώρα. Αυτό κάνει η Patricia Α 'κατηγορίας Πέντε «τυφώνα, όπως αυτή έχει υποστεί ανέμους άνω των 157 μίλι/ώρα.
Ταχύτητα του ανέμου Patricia είναι 25 μίλια/ώρα πιο γρήγορα από τον τυφώνα Κατρίνα, και 15 μίλια/ώρα γρηγορότερα από τον τυφώνα Wilma, τόσο εκ των οποίων χτύπησε το 2005. Η μεγαλύτερη ταχύτητα του ανέμου που έχει καταγραφεί είναι 190 μίλια/ώρα για τυφώνα Allen το 1980.
Patricia δεν αναμένεται να εξασθενήσει πολύ και θα είναι πιθανόν ακόμη μια Κατηγορία Πέντε όταν κάνει την προσέγγιση σε ξηρά σε νοτιοδυτικό Μεξικό.
Μόνο μία άλλη κατηγορία Πέντε τυφώνας που έχει πραγματοποιήσει ποτέ την προσέγγιση σε ξηρά στην ακτή του Ειρηνικού του Μεξικού.
Αυτή η καταιγίδα προσγειώθηκε τον Οκτώβριο του 1959 και σκότωσε περίπου 1.800 ανθρώπους. Η τελευταία φορά που ένας τυφώνας κατηγορίας πέντε απειλούνται οποιοδήποτε μέρος της Βόρειας Αμερικής ήταν το 2007, όταν ο τυφώνας Felix πλησίαζε Νικαράγουα.
200 μίλι/ώρα
Προβλεπόμενη μέγιστη ταχύτητα του ανέμου για τον τυφώνα Patricia.
Ο τυφώνας Patricia
Ένας άνδρας κρατώντας μια ομπρέλα περιπάτους κατά μήκος ιστορική Πεζόδρομο της πόλης, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Patricia. Πιστωτική Reuters
Πίεση
Επί του παρόντος, ο τυφώνας Patricia έχει μια κεντρική πίεση 880mb, πράγμα που σημαίνει ότι κατέχει πλέον το ρεκόρ για χαμηλότερη πίεση σε οποιοδήποτε τυφώνα στο αρχείο.
Patricia έσπασε το ρεκόρ των 882 millibars καθορίζονται από Wilma σχεδόν ακριβώς πριν από 10 χρόνια.
880mb
Ο τυφώνας Patricia έχει πλέον το χαμηλότερο πίεση οποιουδήποτε τροπικός κυκλώνας που έχει καταγραφεί ποτέ.
Πλημμύρες
Ο τυφώνας Patricia δεν θα φέρει μόνο μια απειλή των ισχυρών ανέμων, αλλά και εκτεταμένες πλημμύρες.
Αυτό θα περιλαμβάνουν τις επικίνδυνες καταιγίδες, πλημμύρες flash, και κατολισθήσεις λάσπης. Jalisco, Michoacan, Guerrero, και Colima στο Μεξικό αναμένεται να δούμε έξι έως 12 ίντσες της βροχής τουλάχιστον. Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν πτώση βροχής θα μπορούσε να φθάσει περισσότερο σαν 20 ίντσες.
Το 2005, ο τυφώνας Ρίτα προκάλεσαν την τρίτη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία των ΗΠΑ λόγω της έντονης πλημμύρες. Στη Λουιζιάνα, πρήζεται φθάσει βάθη των 180 ίντσες.
20in
(50 cm) Εκτιμώμενη βροχόπτωση για τον τυφώνα Patricia.
Δημοσιονομικές δαπάνες
Τυφώνας Κατρίνα (2005) είναι η πιο δαπανηρή Ατλαντικού τυφώνας στο αρχείο.Προκάλεσε 125 δις $ σε ζημιές.
Παρά το γεγονός ότι είναι μόνο μια κατηγορία Τρεις τυφώνας, τυφώνας Sandy (2012) βασάνισε μέχρι το δεύτερο μεγαλύτερο νομοσχέδιο, προκαλώντας περίπου 70 δισεκατομμύρια $ ζημιές αξίας. Ο τυφώνας Άικ (2008), μια άλλη κατηγορία Πέντε τυφώνας, προκάλεσε ζημιές που κοστίζουν πάνω από $ 35 δισεκατομμύρια.
$ 128bn
Ζημιές από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005.
Εκκένωση
Συνολικά 50.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα μπροστά από τον τυφώνα Patricia στις τρεις μεξικανικές πολιτείες της Colima, Jalisco, και Nayarit,Vallarta καθημερινές εκθέσεις.
Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι εκκένωσαν την περιοχή Χιούστον μπροστά από τον τυφώνα Ρίτα το 2005.
50.000
Μεξικανοί εκκενωθεί πριν από την προσέγγιση σε ξηρά τυφώνα της Patricia.
Πώς το Μεξικό ετοιμάζεται;
Πίνακες Υπάλληλος μέχρι βιτρίνα ενός καταστήματος
Μια συμβούλια των εργαζομένων μέχρι τα παράθυρα του εστιατορίου, όπως ο τυφώνας Patricia προσεγγίζει τις ακτές του Ειρηνικού του Μεξικού. Credit Reuters
Μεξικανικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προειδοποίησε τους κατοίκους να προετοιμαστούν όσο Patricia πλησίασε την ακτή.
Αρχική και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων κατά μήκος των δυτικών ακτών του Μεξικού μέχρι εφοδιασμένο με τα τρόφιμα και επιβιβάστηκαν επάνω κτίρια στοΠΛΑΊΣΙΟ της προετοιμασίας.
Μαθήματα στα σχολεία σε Jalisco και Colima ανεστάλησαν και οι αεροδρόμια σε Puerto Vallarta και Manzanillo, έκλεισε.
Εκτός από τις μαζικές εκκενώσεις, σε CellMex Κλινικής στο Puerto Vallarta, το ιατρικό προσωπικό κινούνται σε ασθενείς τους ασφαλέστερους χώρους του νοσοκομείου και την παροχή συμβουλών σε όλους τους ασθενείς μη-απειλητική για τη ζωή για να μείνει στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!