BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η κλιματική αλλαγή φέρνει αναγκαία βροχή στην Αφρική


SahelDesert.jpg

Αρχείο Φωτογραφίας - Σαχράουι άνθρωπος στέκεται στην έρημο Σαχάρα μεταξύ του Tindouf και Tifariti,  (REUTERS / Juan Medina)
Η κλιματική αλλαγή έχει αρχίσει από την αρχή του χρόνου, αλλά είναι η πηγή της έντονης συζήτησης τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση της περιοχής Σαχέλ της Αφρικής, της αλλαγής του κλίματος σημαίνει 4 ίντσες περισσότερο από απελπιστικά αναγκαία βροχοπτώσεων ετησίως από ό, τι στο παρελθόν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από κλίματος στην Εφημερίδα χαρακτήρα αλλαγής του κλίματος. Η κύρια αιτία της αύξησης αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, που βρίσκει.
Η Σαχέλ είναι μια περιοχή περίπου τέσσερις φορές το μέγεθος του Τέξας, που εκτείνεται σε όλη την Αφρική κατά μήκος της νότιας άκρης της ερήμου Σαχάρα.Παρελθόν ξηρασίας στην περιοχή που σκότωσε χιλιάδες ώθησε τη συναυλία Live Aid το 1985 για να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες ανακούφισης.
Μερικοί εμπειρογνώμονες λένε αυτό και άλλες θετικές επιπτώσεις των εκπομπών CO2 πάρα πολύ συχνά αγνοούνται.
«[Τα οφέλη είναι] σίγουρα λιγότερο δημοσιοποιημένες. Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και 15 χρόνια που το Σαχέλ ήταν πράσινη και ερημοποίησης αντιστροφή εκεί, "Pat Michaels, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Κρατικών κλιματολόγοι, και διευθυντής στο Ινστιτούτο Cato, είπε FoxNews.com.
Σημείωσε, επίσης, ότι η περιοχή του Σαχέλ μπορεί να πάρει περισσότερο δένδρων και φυτών κάλυψης οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα φυτά έχουν έναν ευκολότερο χρόνο αυξάνεται με περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα.
Αλλά οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι αν και υπάρχουν κάποια οφέλη, οι άνθρωποι θα πρέπει να εξακολουθούν να ανησυχούν για την αλλαγή του κλίματος και τις εκπομπές περικοπή.
«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη εμφανείς σε όλο τον κόσμο, και είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πολύ χειρότερη επιπτώσεις στο μέλλον," Rowan Sutton, ομο-συντάκτης μελέτης και διευθυντής  της Κλιματικής Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Ηνωμένο Βασίλειο Ατμοσφαιρικής Επιστήμης, είπε FoxNews.com.
"Έχουν υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας οδηγεί σε αύξηση των κυμάτων καύσωνα σε όλο τον κόσμο, και οι σχετικές αυξήσεις της εξάτμισης από το χώμα που αυξάνει τον κίνδυνο της ξηρασίας, ακόμη και όταν τα ποσά βροχόπτωσης δεν έχουν αλλάξει», είπε.
Η παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί περίπου 1,7 μοίρες πάνω από τον περασμένο αιώνα αλλά δεν υπήρξε σχεδόν καμία αύξηση της θερμοκρασίας τα τελευταία 17 χρόνια, σύμφωνα με τη NASA στοιχεία του.
Οι ειδικοί διαφωνούν για το πόσο κακό του πλανήτη θα είναι. Τα κλιματικά μοντέλα έχουν ιστορικά υπερεκτιμήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά ο ΟΗΕ προβλέπει ότι η γη θα ζεσταθεί μεταξύ 02.05 - 05.05 μοίρες πάνω από τον επόμενο αιώνα και ότι του πλανήτη σε αυτή την περιοχή θα μπορούσε να προκαλέσει στον κόσμο του ΑΕΠ να είναι περίπου 1,1% χαμηλότερο του έτους 2100 .
Κλίμα εμπειρογνώμονες οι οποίοι είναι σχετικά λιγότερο ανησυχούν για την αύξηση της θερμοκρασίας, δήλωσε αυτή η νέα εργασία είναι "μια ευπρόσδεκτη αλλαγή του τόνου", επειδή ήταν πρόθυμοι να επισημάνω ένα όφελος του πλανήτη, αλλά εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι όσον αφορά τη μελέτη.
«Η ικανότητα των κλιματικών μοντέλων για την πρόβλεψη των περιφερειακών βροχή είναι τόσο φτωχή που δεν έβαλα πολύ υλικό στις αξιώσεις των τάσεων προς την κατεύθυνση είτε περισσότερο ή λιγότερο βροχή," Richard Tol, ένας κορυφαίος ειδικός για τα οικονομικά της κλιματικής αλλαγής στο Πανεπιστήμιο του Sussex της το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε FoxNews.com.
Η μελέτη καλεί για τη συνέχεια που πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας ότι, «θα είναι σημαντικό να επαναλάβουμε τη μελέτη μας με άλλα μοντέλα του κλίματος, μεταξύ άλλων και σε υψηλότερη ανάλυση."
Μελέτη συν-συγγραφέας Buwen Dong υποστηρίζει επίσης ότι το κόστος της αύξησης των θερμοκρασιών υπερβαίνουν τα οφέλη, ακόμη και αν η μελέτη του βρέθηκε επιπλέον βροχοπτώσεις στην ξηρασία Αφρική.
«Οι αυξήσεις των βροχοπτώσεων θα ήταν επωφελής για ορισμένους ανθρώπους σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά την ίδια στιγμή η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε συχνότερα κύματα καύσωνα και ζημιών στις καλλιέργειες», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!