BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ


Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει από νωρίς τις θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού και αυτό αποδεικνύεται από αναφορές σε κείμενα του Όμηρου, του Θεόφραστου, του Διοσκουρίδη και του Πλινιού. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι πρόγονοι μας είχαν απόλυτο δίκιο. Το ρόδι και ιδιαίτερα ο χυμός του ροδιού αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η κατανάλωση 100 γραμμαρίων ροδιού αποδίδει μόνο 68 θερμίδες και μπορεί να εφοδιάσει ένα ενήλικο οργανισμό με το 21% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο, έως 40% σε βιταμίνη C, το 10% του φυλλικού οξέος και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε (υπεύθυνη για τη γονιμότητα), χαλκού, μαγνήσιου και σιδήρου. Για ευκολότερο υπολογισμό: 1 κουταλιά της σούπας ζυγίζει 25γρ.
Είναι χαρακτηριστική η υψηλή περιεκτικότητα του ροδιού σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ιδιαίτερα ανθοκυανίδες, τανίνες και πολυφαινόλες οι οποίες εμποδίζουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων και προστατεύουν τα κύτταρα από την φθορά που προκαλούν οι οξειδωτικές ρίζες που σχηματίζονται καθημερινά στα κύτταρα από το μεταβολισμό. Μάλιστα η αντιοξείδωτική δράση του ροδιού βρέθηκε να είναι έως και τρεις φορές πιο ισχυρή από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.
Σε έρευνες παρατηρήθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση ροδιού μπορεί να μειώσει την διαστολική πίεση έως και 36% και τη συστολική έως 5%. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του ροδιού σε νάτριο και την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το ρόδι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε υπερτασικούς ασθενείς που λαμβάνουν διουρητικά φάρμακα και έτσι έχουν αυξημένες απώλειες καλίου μέσω των ούρων. Επιπροθέτως χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες το ρόδι μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τη νόσο του Πάρκινσον, τον καρκίνο του δέρματος και του προστάτη, τις φλεγμονές και την οστεοαρθρίτιδα. Τέλος έχει βρεθεί ότι ο χυμός του ροδιού έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές,αντιδιαρροϊκές , στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες.
Σας εύχομαι χρόνια πολλά και το ρόδι που θα σπάσετε να σας πραγματοποιήσει όλες τις ευχές σας για το νέο χρόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!