BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΜΑΙΟΥ 1453 Τιμή στη μνήμη και στο μήνυμα της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

Τιμή στη μνήμη και στο μήνυμα της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου

  • Τιμή στη μνήμη και στο μήνυμα της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
    Τα λάβαρα φορέων της Πόλης δεσπόζουν στην εντυπωσιακή πομπή που φτάνει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτ.: anatoliblog.blogspot.gr)
Την Κυριακή (24/5) η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) τέλεσε μνημόσυνο για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους πεσόντες μετ’ αυτού, στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αυτοκράτορα στην πλατεία Μητροπόλεως, και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αρχικά, στον ανδριάντα του Παλαιολόγου ο ιερέας τέλεσε τρισάγιο ενώ η πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως Ντόρα Μαυράκη κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των Ελλήνων της Πόλης. 
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ Νικόλαος Ουζούνογλου τόνισε ότι η πολιορκία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός όπως πολλά άλλα, εάν δεν είχε την ιδιαιτερότητα να σηματοδοτήσει την πορεία του Γένους των Ρωμηών λόγω της θυσίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, η οποία συνδέθηκε για πάντα με το διαχρονικό αντιστασιακό πνεύμα του ελληνισμού.

Ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ πραγματοποιεί ομιλία μπροστά στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
Στη συνέχεια, το πλήθος των συγκεντρωμένων έψαλλε το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον Εθνικό Ύμνο. Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε πορεία προς τον Άγνωστο Στρατιώτη. Μέλη της ΟΙΟΜΚΩ προηγήθηκαν της πομπής με υψωμένα τα λάβαρα των φορέων της Πόλης.
Στεφάνια στον Άγνωστο Στρατιώτη κατέθεσαν επίσημοι κρατικοί φορείς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ Νικόλαος Ουζούνογλου, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Μαργαρίτα Γεωργοπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών-Μικρασιατών Βορείου Αττικής «Αγία Σοφία» Δέσποινα Αφεντούλη, καθώς και άλλοι αντιπρόσωποι φορέων της Πόλης.

ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ! ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ!
ΥΠΑΡΧΕΙ
Ο ίδιος ο Γεώργιος Φραντζής, ο πλέον πιστός φίλος, σύμβουλος, Πρωτοβεστιάριος του τελευταίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ενός από τα μεγαλύτερα παλικάρια που είδε ποτέ ο κόσμος, αναφέρει ρητά ότι ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ευρέθηκε και τάφηκε και μάλιστα με βασιλικές τιμές!
Συγκεκριμένα στο Κεφάλαιο Θ΄ του Βιβλίου Γ΄ του Χρονικού του, ο Γεώργιος Φραντζής, γράφει σε νεοελληνική απόδοση:
«Μόλις λοιπόν η Πόλη αλώθηκε, ο Μωάμεθ αμέσως μπήκε μέσα και μεγάλη βιασύνη ζητούσε να μάθει για τον βασιλιά μας, αφού στο νου του τίποτε άλλο δεν σκεπτόταν παρά μόνον να μάθει εάν ζει ή πέθανε ο βασιλιάς (Κ. Παλαιολόγος)!
Και μερικοί ερχόταν και του έλεγαν ότι έφυγε, άλλοι ότι έχει κρυφτεί στην πόλη, άλλοι ότι πέθανε πολεμώντας στη μάχη.
Και θέλοντας να βεβαιωθεί για την αλήθεια, έστειλε να δουν τα πτώματα των σκοτωμένων Χριστιανών και ασεβών που κείτονταν κατά σωρούς. Και πάρα πολλά κεφάλια των σκοτωμένων έπλυναν, μην τύχει να αναγνωρίσουν εκείνο του βασιλιά. Και δεν μπόρεσαν, παρά μόνο βρήκαν το νεκρό σώμα του βασιλιά αναγνωρίζοντάς το από τις βασιλικές περικνημίδες ή και τα πέδιλα, όπου ήταν ζωγραφισμένοι χρυσοί αετοί, όπως ήταν συνήθεια στους βασιλείς.
Και μαθαίνοντας το ο Σουλτάνος έγινε περιχαρής και ευχαριστήθηκε πολύ. Και με προσταγή του οι εναπομείναντες Χριστιανοί έθαψαν το βασιλικό σώμα με βασιλικές τιμές.
Αλίμονο, αλίμονο και σε μένα, σε τι καιρό με επιφύλασσε να ζήσω η θεία πρόνοια.
Ήταν δε όλη η ζωή του αοιδίμου των βασιλέων και γαληνοτάτου και μάρτυρα αυτού, 49 χρόνοι και μήνες 3 και ημέρες 20»!
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Το κείμενο αυτό-ντοκουμέντο του Φραντζή, σημαίνει ότι ο γενναιότατος Αυτοκράτοράς μας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος σκοτώθηκε πολεμώντας παλικαρίσια, βρέθηκε από τους βασιλικούς χρυσούς αετούς που φορούσε σε περικνημίδες και πέδιλα και ετάφηκε Χριστιανικά από Χριστιανούς, με βασιλικές μάλιστα τιμές, με την έγκριση και προσταγή του ίδιου του ασεβούς Μωάμεθ, επειδή ησύχασε που ο Έλληνας Αυτοκράτορας ήταν νεκρός και άρα θα είχε μελλοντικά το κεφάλι του ήσυχο...
Ο Φραντζής δεν ξεκαθαρίζει εάν είδε και ο ίδιος ή όχι τον νεκρό βασιλιά ή εάν παραβρέθηκε στην κηδεία του, καθώς ξαφνικά θρηνεί στο σημείο που αναφέρει την ταφή: "Ουαί ουαί καμοί της προνοίας εν τινί καιρώ με φυλαττούσης" (πρωτότυπο κείμενο)! Κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ίσως να παραβρέθηκε και είδε το φρικτό θέαμα...
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
Άρα:
1. Ο Αυτοκράτορας μπήκε σε τάφο, ο οποίος διαφυλάχτηκε με προσταγή του Μωάμεθ! Και άρα διατηρήθηκε και υπάρχει κάπου!
2. Ο τάφος αυτός είναι σε Χριστιανικό χώρο, αφού τάφηκε Χριστιανικά!
3. Στον τάφο θα έκαιγε κανδήλα, όπως συνηθίζεται ως σήμερα!
Αυτά τα τρία στοιχεία, δείχνουν πως ο χαμένος τάφος του Παλαιολόγου μπορεί να βρίσκεται στην εικονιζόμενη και εορτάζουσα τότε, ροδοστολισμένη Εκκλησία της Αγίας Θεοδοσίας, που οι Τούρκοι ονόμασαν "Γκιούλ Τζαμί", δηλαδή "τζαμί των ρόδων". Εκεί υπάρχει ένας περίεργος τάφος, που ταιριάζει στα παραπάνω στοιχεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!