BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και σε υπολογιστές



Μια σειρά από επιθέσεις χάκερ ιό κρυπτογράφησης έπεσε σε υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Κάτω από την επίθεση ήταν 74 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και την Ταϊβάν.



Ο διάσημος ειδικός σε θέματα ασφαλείας της εταιρείας στον κυβερνοχώρο Avast από Jakub Kroustek δήλωσε στο Twitter ότι ο κόσμος έχει μολυνθεί με περισσότερους από 36 χιλιάδες υπολογιστές, και το μεγαλύτερο αριθμό των περιπτώσεων WannaCry ιού καταγράφηκε στη Ρωσία και την Ταϊβάν.



Σύμφωνα με το BBC, οι περιπτώσεις λοίμωξης έχουν καταγραφεί σε 74 χώρες. Επιθέσεις χάκερ επηρεάσει τόσο τους απλούς χρήστες του Διαδικτύου και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του υπολογιστή και τα νοσοκομεία.



Το επίθεμα, το οποίο επιτρέπει την εξάλειψη της ευπάθειας για τον ιό WannaCry, κυκλοφόρησε από τη Microsoft το Μάρτιο, αλλά δεν είναι όλα έχουν κατεβάσει την ενημέρωση.






Σύμφωνα με το BBC , στο Ηνωμένο Βασίλειο ο ιός μολύνθηκαν με τους υπολογιστές του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Στην Ισπανία, από τις επιθέσεις χάκερ που υπέστη μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Telefonica, και ΗΠΑ την επίθεση υπέστη τη μεγαλύτερη ταχυδρομική υπηρεσία FedEx.




Ο εμπειρογνώμονας anti-virus «Kaspersky Lab» Anton Ιβανόφ είπε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού «Star» από τα μέτρα προστασίας κατά της παγκόσμιας ιό κρυπτογράφησης, οι χρήστες επίθεση σε 74 χώρες σε όλο τον κόσμο.



«Tu επίθεση, που βλέπουμε τώρα, με τη βοήθεια της εξάπλωσης κακόβουλου λογισμικού-κωδικοποιητή της, η οποία είναι σημαντική, και κρυπτογραφεί τα δεδομένα για τους χρήστες. Κατά συνέπεια, μετά από αυτό υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά, η οποία πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα «, - είπε ο εμπειρογνώμονας.



Σύμφωνα με τον ίδιο, για την καταπολέμηση του ιού, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για το λειτουργικό σας σύστημα, καθώς επίσης και «να χρησιμοποιούν λύσεις ασφαλείας με ένα στοιχείο ανίχνευσης της συμπεριφοράς, η οποία επιτρέπει τέτοιου είδους επιθέσεις αποκρούστηκαν με επιτυχία.»





Όπως είπε ο Ιβανόφ, τώρα η εταιρεία «Kaspersky Lab» εργάζεται σκληρά για να επιστρέψει στους θιγόμενους χρήστες ελεύθερη πρόσβαση στα δεδομένα.



«Από τη στιγμή που η απόφαση αυτή θα είναι δυνατή, θα σας ενημερώσουμε γι 'αυτό», - κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.

Ιός WannaCry, να πάρει στον υπολογιστή του χρήστη, κρυπτογραφεί τα αρχεία έτσι ώστε ο χρήστης να μην μπορεί να έχει πρόσβαση. Ανακτήσει την πρόσβαση στα αρχεία, όταν χάκερς υπόσχεση πληρωμής εξαγοράς, η οποία πρέπει να αποσταλούν Bitcoin πορτοφόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!