BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Three people died in widespread flash floods from heavy rains which lashed Greece overnight

Three people died in widespread flash floods from heavy rains which lashed Greece overnight, the country's fire brigade said on Wednesday. The three victims, all elderly, died at separate locations in the Messinia province, in the southern Peloponnese peninsula hardest hit by extreme weather conditions. "I have never seen anything like it, said Panagiotis Nikas, mayor of the southern city of Kalamata. "About 140 millimetres of rain fell in an hour this morning ... Can you imagine that? It hasn't stopped raining since yesterday at lunchtime," he told Reuters. Seven communities in the wider region were cut off by floods, with extensive flood damage. The area is a vast plain where farming is the main activity. Extensive damage was also reported in Greece's northern city of Thessaloniki, where television images showed cars washed out to sea or piled up from torrential rain. The fire brigade reported it received more than 500 distress calls.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ! Σε έκτακτη ανάγκη η Καλαμάτα - Τρεις νεκροί από τη θεομηνία


Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Στούπα Μεσσηνίας όπου οι καταρρακτώδες βροχές που πλήττουν ολόκληρη την Πελοπόννησο από εχθές το βράδυ...
πήραν και σήκωσαν αυτοκίνητα!


Οι παρακάτω εικόνες μιλάνε από μόνες τους καθώς οι κάτοικοι με το πρώτο φως της ημέρας, αντίκρισαν συγκλονιστικές εικόνες με τα αυτοκίνητα να επιπλέουν στη θάλασσα και τις καταστροφές να είναι τεράστιες!



Η θεομηνία που έπληξε για τα καλά το νομό, εκτός από τρομερές ζημιές σε οχήματα, δρόμους και σπίτια, κόστισε και την ζωή σε τρείς ηλικιωμένους ανθρώπους στις περιοχές Πήδημα, Θουρία και στην πόλη της Καλαμάτας.


Πιο συγκεκριμένα, ένας 80χρονος με κινητικά προβλήματα βρέθηκε νεκρός στο χωριό Θουρία, μια 63χρονη γυναίκα η οποία ήταν κατάκοιτη βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο του σπιτιού της ενώ μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα βρέθηκε νεκρής στο υπόγειο διαμέρισμα της στο κέντρο της Καλαμάτας.


Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» : «Ας ελπίσουμε το κακό να σταματήσει εδώ. Έχουμε ζητήσει η πόλη να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».




Η Πυροσβεστική ενίσχυσε το πρωί τις δυνάμεις της στην περιοχή της Καλαμάτας με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.





Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.



Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον “Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εστία των ΤΕΙ της πόλης είναι εγκλωβισμένοι περίπου 50 σπουδαστές (Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 80).

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι το νερό ξεπερνάει το ένα μέτρο και πως όλοι οι σπουδαστές είναι καλά στην υγεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του: «Τα παιδιά είναι εντάξει, η στάθμη του νερού έχει κατέβει στο μισό από ότι ήταν το πρωί στις 6:30. Η Καλαμάτα θα κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από ότι έχουν πει. Ήταν μια θεομηνία, ένα ακραίο φαινόμενο.

Εδώ υπάρχει ένας προαύλιος χώρος ο οποίος δέχεται πολλά νερά από τις πίσω περιοχές και παρότι ήταν απόλυτα συντηρημένα τα φρεάτια μας, ήταν τόσο πολύ έντονη η βροχή που κατάφερε και πλημμύρισε τον προαύλιο χώρο μέχρι και το ισόγειο του κτιρίου σε ύψος 1,20 μέτρα περίπου!



Μπήκαν τα νερά μέσα στο ισόγειο, τα παιδιά μένουν από τον πρώτο όροφο και πάνω έχουν βγει τώρα στα μπαλκόνια και μιλάμε και συζητάμε, είναι ψύχραιμα.

Οι κλίνες στην εστία είναι 80 και πρέπει να βρίσκονται τώρα μέσα καμιά 50 παιδιά. Η εξεταστική που είχαμε σήμερα αναβλήθηκε λόγω των γεγονότων και είναι όλοι ψύχραιμοι. Το χειριζόμαστε το θέμα όσο καλύτερα μπορούμε, έχει έρθει η πυροσβεστική με ένα αντλητικό όχημα και έχουμε και εμείς ένα δικό μας και τα νερά σιγά σιγά κατεβαίνουν».



Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.



Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν δημιουργηθεί και στον ποταμό Ευρώτα στην Λακωνία, όπου η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα και υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Τάραψας-Σκάλας στο 19ο χιλιόμετρο στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα, όπου τα νερά του ποταμού έχουν υπερβεί κατά πολύ τη γέφυρα του ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!