BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

41 νεκροί και 239 τραυματίες: Όλα για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας

Δύο εκρήξεις ταρακούνησαν κύριο αεροδρόμιο της Τουρκίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 41 άτομα. Δύο τρομοκράτες ανατινάχθηκαν πριν πάτε μέσα από τις εγκαταστάσεις ελέγχου ασφαλείας.

επίθεση ισορροπία

Θύματα:  Οι τουρκικές αρχές να θέσει τον αριθμό των νεκρών σε 41 νεκρούς και 239 τραυματίες. Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν, 10 είναι ξένες και τρεις έχουν διπλή υπηκοότητα.
  • Οι διπλωματικές αποστολές της Ρωσίας και της Ουκρανίας έχουν επιβεβαιώσει ότι ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός τραυματίστηκαν, ενώ ένας Ουκρανός γυναίκα έχασε τη ζωή της στην επίθεση?
  • Μια ιρανική επίσης σκοτώθηκε στην βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της Κωνσταντινούπολης, το Reuters αναφέρει επικαλούμενο τις τουρκικές αρχές?
  • Η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι επτά από τους πολίτες της τραυματίστηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με  AP. 
Τουρκική Haber 7 αλυσίδα έχει κυκλοφορήσει  τη λίστα των θανάτων με 40 ονόματα και 3 αγνώστων ατόμων. Σύμφωνα με τη λίστα, 23 είναι Τούρκοι και 13 ξένους πολίτες.συμπεριλαμβανομένων:
  • 5 της Σαουδικής Αραβίας?
  • 2 του Ιράκ?
  • 1 Ουκρανία?
  • 1 το Ιράν?
  • 1 Jordan?
  • 1 Τυνησία?
  • 1 Ουζμπεκιστάν?
  • 1 της Κίνας.

επιτιθέμενοι:
  • Δύο άνθρωποι ανατινάχθηκαν?
  • Η τρίτη επιτιθέμενος σκοτώθηκε πριν από την ενεργοποίηση εκρηκτικό μηχανισμό?
  • Οι τουρκικές αρχές επισημαίνουν το Ισλαμικό Κράτος ως υπεύθυνο για την επίθεση.

Έκθεση των πραγματικών περιστατικών

Τρίτη λίγο μετά 2200 ώρες (τοπική ώρα), δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισε ένα τερματικό του Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, το κύριο αεροδρόμιο διεθνές αεροδρόμιο της Τουρκίας.Οι εκρήξεις συνοδεύονταν από πυροβολισμούς.
Σε κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν φωτογραφίες και τα βίντεο όπου μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το αεροδρόμιο και τη ζημία που προκλήθηκε από τις εκρήξεις.
Αργότερα, αρχές επιβεβαίωσαν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είναι μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Υπήρχαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας και οι ίδιοι οι δύο από αυτούς ανατίναξαν πριν πάτε μέσα από τις εγκαταστάσεις ελέγχου ασφαλείας.
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, δύο τρομοκράτες απολύθηκε τέσσερις χειροβομβίδες στον τομέα του ελέγχου και, στη συνέχεια, άρχισαν να πυροβολούν στην αστυνομία. Σύμφωνα με ένα Τούρκο αξιωματικό, ένας από τους επιτιθέμενους της Κωνσταντινούπολης άνοιξε πυρ με ένα Καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανατινάχθηκε. Επίσης, οι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι έχουν δει τέσσερις ένοπλοι άνδρες που δραπέτευσε από το αεροδρόμιο μετά την επίθεση. 
Στο Δίκτυο εμφανίστηκε αργότερα ένα  βίντεο  που δείχνει πώς ένα από τα τρία επιτιθέμενους σκοτώνεται πριν από την ενεργοποίηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού.
Προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, αναφέρει τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, παραθέτοντας πηγές της αστυνομίας. Επίσης, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι εκτελεστές της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο θα μπορούσε να είναι μέλη αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στο προεδρικό μέγαρο μετά τις επιθέσεις, αναφέρει το Reuters.
"Ελπίζω ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ειδικά στις δυτικές χώρες [και] σε όλο τον κόσμο, είναι ένα κρίσιμο γεγονός για την από κοινού καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, ένα σημείο καμπής", δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά τις επιθέσεις.
Ο Ερντογάν τόνισε ότι οι επιθέσεις "έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, το οποίο δείχνει ότι οι επιθέσεις της τρομοκρατίας, χωρίς σκέψεις για την πίστη και τις αξίες». Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους και ολόκληρο το έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!