BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Ντιμπέιτ Νο2 Χίλαρι-Τραμπ: Επεσαν «βροχή» οι προσβολές! (βίντεο)




«Βροχή» οι προσβολές, οι επικρίσεις και οι λεκτικές επιθέσεις στο δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ με το δίκτυο CNN να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως, για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης αμερικανικής πολιτικής, οι μονομάχοι περιορίστηκαν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες εκατέρωθεν χωρίς να παρουσιάσουν το όραμά τους για μία καλύτερη Αμερική όταν διαβούν το κατώφλι του Λευκού Οίκου.
«Πέρασε η εποχή που δύο υποψήφιοι εξέφραζαν τις απόψεις τους για το μέλλον της χώρας», σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο το οποίο σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της τηλεμαχίας, ανέδειξε νικήτρια τη Χίλαρι με σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ (Χίλαρι 57% , Τραμπ 34%) αν και η εμφάνισή της στη δεύτερη τηλεμαχία δεν ήταν τόσο καλή όσο στην πρώτη.
«Ήταν ένα άσχημο debate, ένα γκρίζο debate» σχολιάζουν και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ προεξοφλώντας ότι κάπως έτσι και θα είναι το τρίτο και τελευταίο προεδρικό debate που θα διεξαχθεί στις 19 Oκτωβρίου.
Ο Άντερσον Κούπερ, δημοσιογράφος του CNN, στρίμωξε τον Τραμπ
Οι δημοσιογράφοι που κλήθηκαν να στριμώξουν στη γωνία τους Χίλαρι και Τραμπ ήταν ο Άντερσον Κούπερ, δημοσιογράφος του CNN και ο πιο δημοφιλής δηλωμένος γκέι δημοσιογράφος στις ΗΠΑ και η 63χρονη δημοσιογράφος του ABC, Μάρθα Ράντατς. Η Ράντατς κάθε Παρασκευή βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής «This Week» με τον Τζορτζ Στεφανόπουλο.
Για τους δημοσιογράφους ήταν δύσκολο να πείσουν τους υποψηφίους πως θα πρέπει να δίνουν ακριβείς απαντήσεις και να είναι εντός του χρονικού πλαισίου. Ο Αντερσον Κούπερ προσπάθησε να οριοθετήσει χρονικά την Χίλαρι, η οποία δυσκολεύτηκε να τηρήσει τον χρόνο που είχε στην διάθεσή της, ωστόσο, κατάφερε να κάνει εύστοχες ερωτήσεις στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο για τα σεξουαλικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για τις γυναίκες. Πολλοί χρήστες ανέφεραν στα social media ότι ο Άντερσον είναι ο μεγάλος νικητής του δεύτερου ντιμπέιτ ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν φόβους ότι ο Άντερσον θα πέσει θύμα ομοφοβικών επιθέσεων.
Επί 90 λεπτά, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στάθηκε όρθια αν και πολλές φορές κρατιόταν από την καρέκλα. Υπήρξαν και κάποιες φορές που καθόταν στην καρέκλα έξω-έξω σαν να ήθελε να ξεκουραστεί.
Στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Χίλαρι είχε και μία απρόοπτη έκπληξη… Μία μύγα πετούσε κοντά στο πρόσωπό της. Αλλά και η μύγα ήθελε ξεκούραση επιλέγοντας το σημείο κοντά στο φρύδι της Χίλαρι.
Ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον και η μονάκριβη κόρη της, Τσέλσι παρακολούθησαν την τηλεμαχία στην πρώτη σειρά που βρισκόταν στο ακροατήριο με το φακό να τους απεικονίζει με έντρομο ύφος.
Από την πλευρά του, ο Τραμπ απολογήθηκε στον αμερικανικό λαό για τα άνευ προηγουμένου σεξιστικά σχόλια που σε βάρος των γυναικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ζητήσει συγγνώμη από την οικογένειά του, όμως για να κλείσει ταχύτατα το θέμα επεσήμανε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν άλλα, σαφώς σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθούμε την παρούσα φάση.
Ο Τραμπ είχε το γνωστό υπεροπτικό ύφος σχεδόν σε όλην διάρκεια του ντιμπέιτ ενώ όπως είχε προειδοποιήσει την πολιτική του αντίπαλο, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός αυτή τη φορά.
Στο ροζ παρελθόν του Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε εκτενώς ο Αμερικανός Μίδας ο οποίος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τις πρώην ερωμένες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ που κατηγορούν τον σύζυγό της Χίλαρι ότι της κακοποίησε σεξουαλικά με την ανοχή της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα.
Στο μεταξύ, η κόρη του Τραμπ από τον δεύτερο γάμο του, Τίφανι, απέφυγε να τον φιλήσει, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν «ενοχλημένη από τα σεξιστικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς ο πατέρας της.
Ο φακός απαθανάτισε και μία άλλη ενδιαφέρουσα στιγμή όταν οι δύο κόρες των υποψηφίων για την προεδρία, Τσέλσι και Ιβάνκα, που είναι φίλες, χαιρετήθηκαν, είπαν κάτι στα…γρήγορα και εν συνεχεία τα βλέμματά τους ακολούθησαν αντίθετη κατεύθυνση. Η συμπεριφορά τους ήταν τυπική και δεν θύμιζε σε τίποτα παλιές καλές στιγμές.
Στο μεταξύ θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι απειλές που εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεσηκώνοντας από το εγχειρίδιο του μαθητευόμενου δικτάτορα, ότι θα βάλει την Χίλαρι Κλίντον στη φυλακή, εάν εκλεγεί πρόεδρος.
Μία δήλωση που έκοψε την ανάσα στην αίθουσα του ντιμπέιτ όταν η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στα ιδιωτικά email της υποψήφιας των Δημοκρατικών κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών, θέμα που προσπαθεί εδώ και μήνες να εκμεταλλευθεί το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ορίσει ειδικό εισαγγελέα για τη διεξαγωγή έρευνας κατά της αντιπάλου του.
«Εάν νικήσω, θα δώσω διαταγή στον υπουργό μου της Δικαιοσύνης να ορίσει ειδικό εισαγγελέα για να ρίξει φως στο θέμα σας, διότι ποτέ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέματα, ποτέ δεν υπήρξαν τόσα κρυμμένα πράγματα», είπε.
«Είναι πραγματικά καλό που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Ντόναλντ Τραμπ θα επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων στης χώρα μας. Και εδώ ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά για φυλακή σε μία υπόθεση στην οποία η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θεώρησε ότι πρέπει να δώσει συνέχεια, απάντησε η Κλίντον.
Αυτή η απειλή για τη φυλάκιση ενός πολιτικού αντιπάλου σε περίπτωση εκλογικής νίκης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων όχι μόνο στο δημοκρατικό αλλά και στο ρεπουμπλικανικό κόμμα.
«Οι υποψήφιοι νικητές δεν απειλούν να ρίξουν στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους», δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος του προέδρου Τζορτζ Μπους, Αρι Φλέισερ στο Twitter. Ένας πρόεδρος δεν απειλεί με δικαστική δίωξη έναν πολίτη, εδώ ο Τραμπ τελεί εν αδίκω».
«Ποιος θα δεχόταν να είναι υπουργός Δικαιοσύνης ενός προέδρου που πιστεύει ότι μπορεί να προκαλεί διώξεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων;», αναρωτήθηκε ο Ντέιβιντ Φραμ, ένας από τους λογογράφους του Τζορτζ Μπους.
Από το στρατόπεδο Δημοκρατικών, ο Ερικ Χόλντερ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο και ακατάλληλο» τον Τραμπ.
Στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν έγραψε χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ξεκάθαροι. Ένας υποψήφιος για την προεδρία μόλις υποσχέθηκε να βάλει στη φυλακή τον αντίπαλό του εάν νικήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα».
Από την αρχή της τηλεμαχίας, το κλίμα ήταν βαρύ. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ δεν αντάλλαξαν χειραψία όταν εμφανίσθηκαν στον χώρο της τηλεοπτικής αναμέτρησης, η οποία έγινε με την παρουσία κοινού που έθετε και ερωτήσεις.
Ο Τραμπ δήλωσε ευθέως ότι αν κερδίσει θα κινήσει ποινική διαδικασία κατά της Κλίντον για το μετέπειτα σβήσιμο χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που είχε ανταλλάξει κατά τη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών. Ανέφερε ότι αν ήταν αυτός υπεύθυνος των αρμόδιων διωκτικών αρχών, η Κλίντον θα ήταν τώρα στη φυλακή, ενώ έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τη δημοκρατική υποψήφια ότι έχει «μίσος στην ψυχή της».
Η πλειοψηφία όσων παρακολούθησαν την τηλεμαχία θεώρησε επίσης ατόπημα και την απόφασή του να επικαλεσθεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του Μπιλ Κλίντον με τις γυναίκες στο παρελθόν, σε μια εμφανή απόπειρα να εξισορροπήσει τη ζημία από όσα έχει πει και κάνει ο ίδιος.
Ωστόσο, στη διάρκεια των ερωταπαντήσεων προέκυψε ένα νέο ζήτημα, η σύγκρουση με τον δικό του υποψήφιο αντιπρόεδρο αναφορικά με την πολιτική στο συριακό , όπου σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει ο Μάικ Πένς περί αμερικανικών κτυπημάτων κατά του πρόεδρου Άσαντ, στη δική του τηλεμαχία πριν λίγες ημέρες, ο Τραμπ είπε ότι διαφωνεί και πως ο ίδιος προτίθεται να συνεργασθεί με τη Ρωσία. Ο Πενς είχε επικρίνει δημόσια και τις δηλώσεις του Τραμπ για τις γυναίκες. Τέτοιου είδους δημόσια σύγκρουση ανάμεσα στους υποψήφιους πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ίδιου κόμματος και μάλιστα σε μία σειρά ζητημάτων θεωρείται πρωτόγνωρο φαινόμενο για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Αμερικής.
Ο Τραμπ πρόβαλε την αντισυστημική του ρητορική, κατηγόρησε το κατεστημένο για τις αδυναμίες της Αμερικής, βάζοντας στο στόχαστρο πρωτίστως την Χίλαρι Κλίντον, ενώ επιτέθηκε στο σύστημα ιατρικής ασφάλισης που εισήγαγε ο Μπαράκ Ομπάμα, υποσχόμενος να το ανατρέψει πλήρως.
Πάντως, λιγότερο από ένα μηνά πριν τις εκλογές, έμπειρα στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος περιγράφουν την προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ ως μάλλον χαμένη υπόθεση και επικεντρώνονται στη διασφάλιση της πλειοψηφίας στη Γερουσία και τη Βουλή. Ο κ. Τραμπ εξέφρασε δυσφορία του για τον τρόπο που συντόνισαν τη συζήτηση οι δυο δημοσιογράφοι, του CNN και του ABC, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα ότι δεν πιέζουν την δημοκρατική υποψήφιο όσο πιέζουν αυτόν.
Aπό την πλευρά της η Κλίντον επισήμανε ότι σε αντίθεση με τις περιπτώσεις ρεπουμπλικάνων υποψηφίων προέδρων κατά το παρελθόν, με τους οποίους διαφωνούσε για την ιδεολογία και τις πολιτικές τους θέσεις, αλλά δεν αμφισβήτησε ποτέ τη δυνατότητά τους να ηγηθούν της χώρας, με τον Τραμπ υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα που αφορά τον χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών, των μειονοτήτων, των μουσουλμάνων, ακόμη και των ανθρώπων με αναπηρία. Και, υποστήριξε ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος ήταν πάντως καλύτερος από ό,τι στο πρώτο ντιμπέιτ, και παρότι δεν απάντησε πειστικά για τις χυδαίες εκφράσεις του που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν αντιδράσεις, ακόμη και από κορυφαία στελέχη του κόμματός του, και αφορούσαν τη συμπεριφορά του έναντι των γυναικών, αναγνώρισε ότι έσφαλλε και ζήτησε επανειλημμένως άφεση αμαρτιών…
Δείτε εδώ όλο το δεύτερο ντιμπέιτ (η είσοδος Κλίντον και Τραμπ στο 33ο λεπτό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


NO COMMENTS!