BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ

9.) He definitely had it coming.




21.) Owned by your own dog. :(
18.) This kid started a war.



14.) Kitty isn't having any of this.

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΛΕΜΩΝ ΚΡΑΤΩΝ





Δημοσιεύτηκε: 3, Ιουλίου, 2014 12:44 μμ PDT


Την 1η Ιουλίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέθεσε πρόταση με το επιχείρημα ότι ο μόνος ύποπτος κατηγορείται συμμετέχουν στην 11η Σεπτεμβρίου 2012 τρομοκρατική επίθεση στη Βεγγάζη της Λιβύης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε προφυλάκιση. Η κίνηση αυτή χορηγηθεί στη συνέχεια .

Το δικαστήριο έγγραφο παρέχει συγκεκριμένες καταγγελίες σχετικά με το ρόλο που η φυλακή ύποπτος, Ahmed Abu Khatallah, έπαιξε στα γεγονότα εκείνης της νύχτας.

Παρά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν έσπευσαν να απεικονίσει την επίθεση στη Βεγγάζη ως μέρος μιας αντίδρασης σε ένα βίντεο anti-Ισλάμ, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ λένε τώρα ότι Khatallah με τίτλο «συμμετοχή ... υποκινήθηκε από την εξτρεμιστική ιδεολογία του."

Και "ημέρες πριν" την επίθεση, Khatallah "εξέφρασε την ανησυχία και την αντίθεση στην παρουσία μιας αμερικανικής μονάδας στη Βεγγάζη." Khatallah έχει επίσης δήθεν «συνέχισε να καταβάλλει προσπάθειες με στόχο αμερικανικό προσωπικό και την περιουσία από την" επίθεση στη Βεγγάζη και ότι «έχει συζητηθεί με τους άλλους θανατηφόρα και καταστροφικές προθέσεις του."

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς των ΗΠΑ, Khatallah "ήταν διοικητής της Obaidah Ibn Al Jarrah, μιας εξτρεμιστικής ταξιαρχία που απορροφήθηκε σε« Ανσάρ Αλ Σαρία (AAS) "μετά την πρόσφατη επανάσταση της Λιβύης." Η κυβέρνηση περιγράφει AAS ως «μια ισλαμική εξτρεμιστική πολιτοφυλακής στη Λιβύη που κατέχει αντι-δυτικές απόψεις και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας του νόμου της Σαρία στη Λιβύη." Khatallah έγινε "ανώτερος ηγέτης" της AAS μετά την ταξιαρχία του συγχωνεύθηκε με την οργάνωση.

Αρκετά μέλη της AAS στη Βεγγάζη έχουν αναγνωριστεί ως μια από την ομάδα που παραβίασε αρχικά την πύλη στην αποστολή των ΗΠΑ για το βράδυ της 11 Σεπτέμβρη 2012. Αυτοί οι μαχητές περιλαμβάνουν Khatallah του «γνωστούς συνεργάτες."

Πέρα από τις καταγγελίες του ρόλου Khatallah στην επίθεση, την κατάθεση της κυβέρνησης περιλαμβάνει αρκετές άλλες αναφέρθηκαν λεπτομέρειες που μπορούν να δείξουν τους δεσμούς του με το ευρύτερο δίκτυο τρομοκρατίας. Η κατάθεση δικαστήριο παρέχει μικρή εικόνα για τις σχέσεις Khatallah με άλλες τζιχαντιστές, όμως.

«Εκτεταμένες επαφές με τα ανώτερα επίπεδα των εξτρεμιστικών ομάδων σε ολόκληρη τη Λιβύη»

Ένας λόγος που η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέστησε Khatallah να κρατούνται είναι επειδή θα μπορούσε να "επικοινωνούν τα σχέδιά του για επιπλέον θανατηφόρες επιθέσεις σε άλλους εξτρεμιστές και να τους ενθαρρύνει να πραγματοποιήσει αυτά τα σχέδια."

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι Khatallah "έχει εκτεταμένες επαφές με τα ανώτερα επίπεδα των εξτρεμιστικών ομάδων σε όλη τη Λιβύη." Τα μέλη αυτών των οργανώσεων, καθώς και Khatallah του «στενοί συνεργάτες που συμμετείχαν στην" επίθεση στη Βεγγάζη, "ομοίως αφιερωμένο στην πραγματοποίηση οικόπεδα στην επίθεση αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων."

Μολονότι οι επαφές Khatallah σε άλλες εξτρεμιστικές ομάδες δεν προσδιορίζονται στο νομικό κατάθεση, πληροφορίες και στοιχεία που καταρτίζονται από τις αμερικανικές αρχές αναφέρουν ότι οι άνδρες Khatallah ήταν μεταξύ μαχητών από διάφορες ομάδες τζιχαντιστών που συμμετείχαν στην επίθεση για την αποστολή των ΗΠΑ.

Η Γερουσία των ΗΠΑ Select Committee on Intelligence εντοπίστηκαν οι ομάδες που ευθύνονται για την επίθεση στη Βεγγάζη σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 15 Ιανουαρίου. "Τα άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της AQIM, Ανσάρ αλ Σαρία, AQAP, και το Jamal Δίκτυο Mohammad, συμμετείχε το Σεπτέμβριο 11, 2012, επιθέσεις ", αναφέρει η έκθεση.

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ (AQIM) και της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) είναι και τα δύο επίσημα καταστήματα της Αλ Κάιντα και έχουν ορκιστεί πίστη στο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, εμίρη Αλ Κάιντα. Ο επικεφαλής της AQAP, Nasir al Wuhayshi, ορίστηκε και ο γενικός διευθυντής του δικτύου της Αλ Κάιντα, τον Αύγουστο του 2013.

Τον Οκτώβριο του 2013, ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ έχει οριστεί το Jamal Δίκτυο Mohammad (MJN) ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι ονομασίες που αναγνωρίζονται ρητά δεσμών της MJN στην ανώτερη ηγεσία της Αλ Κάιντα, όπως ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, καθώς και AQIM και AQAP.

Η έκθεση της επιτροπής της Γερουσίας Intelligence ανέφερε επίσης πληροφορίες που δείχνουν ότι η AQAP, AQIM, και ο Jamal Δίκτυο Mohammad όλοι εγκατεστημένοι στρατόπεδα εκπαίδευσης στην ανατολική Λιβύη μετά την εξέγερση κατά του Μουαμάρ Καντάφι el ξεκίνησε το 2011.

Σε μια τρομοκρατική ονομασία κυκλοφόρησε στις 10 Γενάρη , το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι μαχητές από την Ανσάρ αλ Σαρία κεφάλαια τόσο Derna και της Βεγγάζης έλαβαν μέρος στην επίθεση. Ανσάρ αλ Σαρία στη Ντέρνα οδηγείται από έναν πρώην κρατούμενο του Γκουαντάναμο που ονομάζεται Sufian Ben Qumu. Κατά την παραμονή του στις φυλακές των ΗΠΑ, αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών εντοπίστηκαν Ben Qumu ως γενεσιουργό της αλ Κάιντα .

Έτσι, όταν Khatallah και οι άνδρες του, πήρε φέρεται να συμμετείχε στην επιδρομή της Βεγγάζης, που συνοδεύονταν από μαχητές από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις με γνωστούς δεσμούς της Αλ Κάιντα: AQAP, AQIM, το MJN και Ανσάρ αλ Σαρία στη Ντέρνα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επαναλαμβάνει τη νομική κατάθεση της ότι Khatallah έχει «σημαντικές σχέσεις με ενεργό ηγέτες και τα μέλη των εξτρεμιστικών ομάδων στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της AAS, που έχουν επίσης αποφασισμένοι να βλάπτουν αμερικανικό προσωπικό και την περιουσία."

Φερόμενα σχέδια αντιποίνων μετά τη σύλληψη των ανωτέρων της αλ Κάιντα

Στα τέλη του 2013, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ λένε, Khatallah "εξέφρασε την οργή ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν μια επιχείρηση σύλληψης του φυγόδικου της Λιβύης στην Τρίπολη» και «έλαβαν μέτρα για να προβεί σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ με τη στόχευση τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή."

Η "Libyan φυγάς" δεν είναι το όνομά του, αλλά ο όρος αναφέρεται σίγουρα σε ανώτερο της αλ Κάιντα γνωστός ως Αμπού Anas al Λίμπι.

Κατά τη στιγμή της σύλληψής του τον Οκτώβριο του 2013, αλ Λίμπι είχε καταζητείται από τις ΗΠΑ για πάνω από μια δεκαετία. Αλ Λίμπι κατηγορείται βοηθήσει την Αλ Κάιντα να προετοιμαστούν για την 7 Αυγούστου του 1998 βομβιστικές επιθέσεις πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία. Μαρτύρων κατά τη διάρκεια της δίκης βομβιστικές επιθέσεις πρεσβεία προσδιορίζονται αλ Λίμπι ως εκπαιδευμένο της αλ Κάιντα που εκτελούνται επιτήρησης σχετικά με τις πρεσβείες και άλλους δυτικών στόχων πριν από την επίθεση. [Βλέπε LWJ έκθεση,Ανάλυση: Η Αλ Κάιντα προσπαθεί να γυρίσετε τη σύλληψη των κορυφαίων λειτουργική .]

Μια αταξινόμητη έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2012 υπογραμμίζει τη στρατηγική της Αλ Κάιντα για την κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού δικτύου στη Λιβύη και προσφέρει μια ανάλυση των ύποπτων ρόλο αλ Λίμπι.

Η έκθεση (« Αλ Κάιντα στη Λιβύη: Ένα προφίλ ») συντάχθηκε από το ομοσπονδιακό τμήμα έρευνας της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου βάσει μιας συμφωνίας με το Υπουργείου Άμυνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας Τεχνικό Γραφείο Υποστήριξης. Αλ Λίμπι αναγνωρίζεται από τους συντάκτες της έκθεσης ως «οικοδόμος του δικτύου της Αλ Κάιντα στη Λιβύη." Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ανσάρ αλ Σαρία είναι πιθανό ένα μέρος αυτού του δικτύου, καθώς και.

Κατάθεσης της κυβέρνησης των ΗΠΑ στην περίπτωση Khatallah δεν λέει ότι ο φυλακισμένος Βεγγάζη ύποπτος ήξερε αλ Λίμπι προσωπικά ή ότι το ζευγάρι συνωμότησαν μαζί. Είναι πιθανό ότι τα εν λόγω στοιχεία, εάν υπάρχουν, έμειναν έξω από τα δικαστικά έγγραφα. Με βάση τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία στο κοινό, κάθε συμπέρασμα θα ήταν να έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

«Επίβλεψη της αξιοποίησης του υλικού από τη σκηνή»

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι μετά από το προσωπικό των ΗΠΑ έφυγαν από την αποστολή, Khatallah "άρχισε την ένωση και επέβλεψε την εκμετάλλευση από τη σκηνή με πολλούς άνδρες." Δεν χρειάζονται περαιτέρω λεπτομέρειες που προσφέρονται.

Αμερικανοί αξιωματούχοι μυστικών έχουν πει στο παρελθόν The Long πόλεμο Εφημερίδα ότι ένας άλλος ύποπτος για την επίθεση στη Βεγγάζη πιστεύεται ότι έχουν φέρει τα υλικά που ανακτώνται στην ένωση πίσω στους ηγέτες της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν. Αυτό ύποπτος, Faraj al Chalabi , υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του Οσάμα Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Al Chalabi συνελήφθη στο Πακιστάν και τη Λιβύη μετά την επίθεση, αλλά τελικά ελευθερώνεται.

Δεν είναι γνωστό στο κοινό, αν έχει οποιαδήποτε Khatallah δεσμούς με Τσαλάμπι, και τα δικαστικά έγγραφα δεν διεκδικούν καμία σχέση μεταξύ των δύο.



Ισλαμικό Κράτος ενοποιεί κέρδη στην ανατολική Συρία

Δημοσιεύτηκε: 3, Ιουλ 2014 24:22 PDT



Ιράκ και της Συρίας πόλεις που κατασχέθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Sham και συμμαχικές ομάδες. Χάρτης που δημιουργήθηκε από το μακροχρόνιο πόλεμο Εφημερίδα . Κάντε κλικ για να δείτε μεγαλύτερο χάρτη.


Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει τον έλεγχο αρκετών πόλεων στην ανατολική Συρία, την περαιτέρω διασφάλιση της γραμμής επικοινωνίας κατά μήκος της κοιλάδας του Ευφράτη από τη Δυτική Ανμπάρ του Ιράκ στην πόλη της Raqqah στη Συρία. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών, ορισμένες τοπικές φυλές και φατρίες ανταρτών στην περιοχή έχουν ανταποκριθεί στην πίεση όρκο αφοσίωσης στο ισλαμικό κράτος, ενώ άλλες ομάδες έχουν ορκιστεί να συνεχίσει τον αγώνα της εκ των προτέρων.

Σήμερα, το Ισλαμικό Κράτος πήρε τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Mayadan και την πόλη της Shuhail στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ μετά το Al Nusrah Front, επίσημο παράρτημα της Αλ Κάιντα στη Συρία, αποσύρθηκε από τις πόλεις χωρίς μάχη. Μέρη Mayādīn, η μεγαλύτερη πόλη μεταξύ της επαρχιακής πρωτεύουσα της Ντέιρ αλ Ζουρ και τη συνοριακή πόλη Albu Kamal, ήταν υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους από το τέλος του Ιουνίου.

Shuhail είναι η πόλη του Abu Muhammad al Julani, τον εμίρη του Al Nusrah Μέτωπο. Κατά τη διάρκεια της ιρακινής αντίστασης στο διάστημα 2004-2011, η πόλη χρησίμευσε ως σημείο Jumpoff για τζιχαντιστές αγωνίζονται για την Αλ Κάιντα στο Ιράκ και την οργάνωση διάδοχό του, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά μήκος των συνόρων. Μόλις ο συριακός εμφύλιος πόλεμος άρχισε το 2011, Shuhail έγινε ένα κομβικό σημείο για τις δραστηριότητες του Al Nusrah Μπροστά στο εσωτερικό της Συρίας.

Επιπλέον, το πεδίο του πετρελαίου Al Omar, το οποίο βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του Mayadan, έχει υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους από το τέλος του Ιουνίου . Το πεδίο του πετρελαίου εκτιμάται ότι θα παραγωγή 10.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, και θα χρησιμεύσει ως επιπλέον εισόδημα για την ομάδα, η οποία κατασχέθηκαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια από τις τράπεζες, όταν πήρε τον έλεγχο της Μοσούλης στις 10 Ιουνίου.

Εδραίωση του ελέγχου κατά το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ στον ισλαμικό κράτος έχει αναγκάσει περισσότερα αποστασίες από ομάδες τζιχαντιστών. Οι φυλές στην Shuhail, καθώς και στα χωριά της Hariji και Namliyah, μαζί με αντάρτικες ομάδες Jaish al Islam, Jaish Mouta αλ Ισλάμι, Liwa al Ikhlas και Harakat Ταλιμπάν al Islamiya, έχουν υποσχεθεί Bayat, ή έναν όρκο πίστης, στο Αμπού Bakr al Baghdadi, ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης του ισλαμικού κράτους που αυτοαποκαλείται χαλίφη Ιμπραήμ. Ένα βίντεο από την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο YouTube .

Αλλά στην πόλη της Ασαρά και τα κοντινά χωριά, τις μονάδες από το Al Nusrah Front, Ahrar al Sham (μια ταξιαρχία ισλαμιστική στενά δεμένη με την Αλ Nusrah Μέτωπο), και Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεσμεύτηκε να συνεχίσει τον αγώνα του ισλαμικού κράτους .

Το ισλαμικό κράτος ελέγχει σήμερα συνεχόμενο έδαφος κατά μήκος της κοιλάδας του Ευφράτη από την πόλη της Jarabulus, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, στη βόρεια επαρχία Χαλέπι της Συρίας στην πόλη της Anah στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ. Η πόλη Χαντίθα, νοτιότερα του Ανά, αμφισβητείται, ενώ η Haditha φράγμα είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Ραμάντι αμφισβητείται επίσης, αλλά Φαλούτζα και πολλές κοντινές πόλεις και κωμοπόλεις είναι υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους.

Πρόσφατες εξελίξεις στον Ισλαμικό Κράτος στο Ντέιρ αλ Ζουρ ενεργοποιήθηκαν από την εξαγορά της πόλης Albu Kamal στις 25 Ιουνίου, καθώς και Al Qaim στο Ιράκ. Ένας Αιγύπτιος ηγέτης της Αλ Nusrah Μπροστά από Albu Καμάλ αυτομόλησε στο ισλαμικό κράτος , με αποτέλεσμα η πόλη να πέσει.

Έλεγχος της κοιλάδας του Ευφράτη ποταμού κατά μήκος των δύο πλευρών των συνόρων Ιράκ-Συρία ενισχύει την αντίληψη του ισλαμικού κράτους που έχει καταστρέψει τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και πραγματικά την αποκατάσταση του χαλιφάτου. Από στρατιωτική άποψη, το Ισλαμικό Κράτος είναι πλέον σε θέση να κινούνται ελεύθερα μαχητές μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας για να ενισχύσει τους τομείς που έχουν ανάγκη, καθώς και επέκταση για τα πρόσφατα κέρδη του και στις δύο χώρες.


AQAP επιθέσεις της κυβέρνησης συγκρότημα στο Baydah

Δημοσιεύτηκε: 3, Ιουλ 2014 11:51 π.μ. PDT


Τα ξημερώματα σήμερα, η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) μαχητές επιτέθηκαν την τοπική κυβέρνηση στο συγκρότημα Baydha καθώς και την κατοικία του επαρχιακού αναπληρωτής κυβερνήτης. Μια τοπική πηγή ασφαλείας δήλωσε ο Υεμένης εφημερίδα Άντεν al Ghad ότι οι ύποπτοι μαχητές AQAP πραγματοποίησε μια ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί στο σπίτι του επαρχιακού αναπληρωτής κυβερνήτης, Sinan Halqoum, σε Baydah πόλης. Δύο από τις επιθέσεις μαχητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης συγκροτήματος. Άλλες εκθέσεις ισχυρίστηκε ότι τρεις από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.

Ένας εκπρόσωπος για τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης, Ταξίαρχος Σαϊντ αλ Faqih, δήλωσε ο Υεμένης ΜΜΕ ότι τρεις στρατιώτες ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, ενώ υπερασπίζεται την κυβέρνηση συγκρότημα στην Baydah.

Η σημερινή επίθεση είναι θυμίζει μια επίθεση της AQAP, τον Απρίλιο, κατά την οποία μαχητές δολοφονήθηκε ο τότε υποδιοικητής της Baydah, Hussein al Dayan. AQAP έχει συνήθως απευθύνονται Υεμένης πολιτικά, στρατιωτικά, και τη νοημοσύνη των υπαλλήλων, ιδίως δεδομένου ότι Υεμένης κρατικές δυνάμεις ανακατέλαβαν έδαφος που AQAP που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2011-2012. Επαρχία Baydha έχει γίνει ένα προπύργιο της AQAP τότε αυξάνεται ο αριθμός των μαχητών μετανάστευσαν εκεί μετά την απέλασή τους από τη γειτονική επαρχία Abyan κατά τη διάρκεια της Υεμένης στρατιωτική αντεπίθεση το 2012.

Η Υεμένης στρατός έχει εμπλακεί από τα τέλη Απριλίου σε μια συνεχή προσβλητικό να ξεριζώσουμε AQAP μαχητές από οχυρά τους, ιδίως στις νότιες επαρχίες. Σύμφωνα με το AFP έκθεση , έχουν 374 στρατιώτες της Υεμένης και άλλα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο στην βίαιες συγκρούσεις με μαχητές της AQAP στα νότια και με τους σιίτες αντάρτες Χούθι στις βόρειες επαρχίες.


Επιρροή της Ιορδανίας ιδεολόγος συνηγορεί υπέρ χαλιφάτο ισλαμικού κράτους

Δημοσιεύτηκε: 2 Ιουλίου, 2014 19:14 PDT




Abu Muhammad al Maqdisi (δεξιά). Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Twitter από υπαλλήλους της σαρία στο Al Nusrah Front, καθώς και άλλες τζιχαντιστές, μετά την απελευθέρωση Maqdisi από τη φυλακή στην Ιορδανία στα μέσα Ιουνίου.


Abu Muhammad al Maqdisi, ένα ισχυρό τζιχάντ ιδεολόγος που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη φυλακή στην Ιορδανία, έχει κυκλοφορήσει μια νέα δήλωση σχετικά με τις χορηγήσεις του Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Maqdisi έχει από καιρό επικρίνει το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Sham (ISIS), όπως το Ισλαμικό Κράτος στο παρελθόν ήταν γνωστή. Πρόσφατο μήνυμα της Ιορδανίας αποδεικνύει ότι δεν έχει αλλάξει τις απόψεις του, και φοβάται ότι το ισλαμικό κράτος θα χρησιμοποιήσει πρόσφατη αρπαγή εξουσίας του να στοχεύσει τζιχάντ εχθρούς του.

Στα τέλη Μαΐου, Maqdisi εκδοθεί ένα τσίμπημα μομφή του ISIS , αποκαλώντας το «αποκλίνουσα οργάνωση."

Συνδεδεμένοι τζιχαντιστές έχουν σκεφτεί ότι η καταγγελία της Maqdisi του ISIS και άλλες επικριτικές δηλώσεις του ομίλου είτε εξαναγκάζονται από τις ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας, ή ήταν παραπληροφόρηση λόγω της ιδιότητάς του, πίσω από τα κάγκελα. Μερικοί τζιχαντιστές αναρωτήθηκε ακόμη και αν επρόκειτο να ανακαλέσει ή να τροποποιήσει προηγούμενες missives του, ειδικά χονδρικής καταδίκη του από το ISIS.

Αλλά Maqdisi απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και ξεχωρίζει από τις προηγούμενες δηλώσεις του, λέγοντας ότι εκδόθηκαν μετά από διάφορες προσπάθειες να συμβιβάσει την ISIS με τους αντιπάλους της απέτυχε.

"Ηθική πιέσεις είχαν ασκείται επάνω μου να ανακαλέσει τη δήλωση που είχε εκδώσει [Μάιος] μετά τον καρπό του μακρά επικοινωνία με τα μέρη που εμπλέκονται στη συμφιλίωση και στην επιδίκαση ότι η ομάδα του κράτους [ISIS ή του Ισλαμικού Κράτους] αρνήθηκε, "Maqdisi υποστηρίζει, σύμφωνα με την μετάφραση του SITE Intelligence Group. Οι "απαιτήσεις από κάποιους ανθρώπους ... ότι η δήλωση είναι μηδενική ή θα ακυρωθούν" δεν είναι αλήθεια, Maqdisi γράφει, προσθέτοντας ότι «δεν υπόσχονται [να αποσύρει τις δηλώσεις του] σε κανέναν."

Σε δήλωσή του στα τέλη Μαΐου, Maqdisi αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για τον δικό του ρόλο στις προσπάθειες να μεσολαβήσει μεταξύ της ISIS και το Al Nusrah Μέτωπο. Η ιορδανική ιδεολόγος εξήγησε ότι είχε έρθει σε επαφή τόσο με το κεφάλι ISIS Abu Bakr al Baghdadi και της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ εμίρη Ζαουάχρι.

"Τον [Baghdadi] ενημέρωσε ιδιωτικά και ενημέρωσε [οργάνωση] του δημοσίως," Maqdisi υποστήριξε στη δήλωσή του Μαΐου. Maqdisi είπε ότι «επίσης, έγραψε στην αγαπημένη του αδελφού μας, του Σέιχ, τον διοικητή, τον Mujahid Αϊμάν αλ Ζαουάχρι (είθε ο Αλλάχ να τον προστατεύσει)" με "τον βάλω στην εικόνα όσον αφορά τις προσπάθειές μου σε μια πρωτοβουλία συμφιλίωσης ή εκδίκαση ανάμεσα στην« ISIS και τους αντιπάλους της.Maqdisi υποσχέθηκε Zawahiri ότι «θα επιτρέπουν ορισμένους από τους στενότερους μαθητές [του] για να γίνει κάτι τέτοιο."

Προσπάθειες Maqdisi, όπως και αυτές των άλλων τζιχάντ ιδεολόγων, απέτυχε. Και επέκρινε την ISIS για την απόρριψη της συμβουλές και εντολές των τζιχαντιστών ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των "ιδιαίτερα" Zawahiri.

Σε νέο μήνυμά του, Maqdisi υπερασπίζεται την καταδίκη του από το ISIS. Η δήλωση "ήρθε ως αποτέλεσμα των επικοινωνιών και της αλληλογραφίας με όλα τα μέρη, ειδικά το κόμμα [το Ισλαμικό Κράτος], η οποία είχε απορρίψει τις προηγούμενες πρωτοβουλίες και να αρνείται την εκδίκαση της Σαρία", γράφει.

Και ενώ Maqdisi χαιρετίζει τα πρόσφατα κέρδη των τζιχαντιστών στο Ιράκ, φοβάται ότι η ομάδα τώρα καλείται το ισλαμικό κράτος θα χρησιμοποιήσει τη βελτίωση της θέσης της να εξαφανίσει τους αντιπάλους της.

Maqdisi λέει ότι ήταν "ρωτήθηκε για τις νίκες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ", το οποίο είναι ένα από τα προηγούμενα ονόματα του ισλαμικού κράτους. "Δεν υπάρχει κανένας πιστός που δεν χαίρεται για τις νίκες των μουσουλμάνων δεν έχει σημασία ποιοι είναι," λέει ο Maqdisi. Αλλά ο «φόβος είναι για τις συνέπειες αυτών των νίκες και πως οι σουνίτες και οι άλλοι κήρυγμα ή ομάδες της Τζιχάντ και μουσουλμανικές μάζες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στις απελευθερωμένες περιοχές."

Η ιορδανική ιδεολόγος ρωτά, "Και κατά τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το βαρύ οπλισμό που λαμβάνονται από το Ιράκ και να αποστέλλονται στη Συρία;"

Maqdisi εγείρει την ίδια ανησυχία για την αντιμετώπιση αναγγελθείσα χαλιφάτο του ισλαμικού κράτους. Ενώ ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση για το στόχο της να αναβιώσει το χαλιφάτο, Maqdisi φοβάται ότι το ισλαμικό κράτος θα χρησιμοποιούν τα νέα αυτοαποκαλούμενος καθεστώς του να συνεχίσει τη στόχευση των αντιπάλων.

Η ιορδανική τζιχάντ καλεί, σύμφωνα με τη μετάφραση SITE του: "Θα το Χαλιφάτο είναι ένα καταφύγιο για κάθε καταπιεσμένων μιας και καταφύγιο για κάθε μουσουλμάνο Ή θα λάβει αυτή η δημιουργία σε ένα σπαθί εναντίον εκείνων που είναι αντίθετοι από τους μουσουλμάνους, και να χτυπήσει μακριά με όλα αυτά; τα εμιράτα που ήρθε πριν κηρυχθεί κατάσταση τους, καθώς και να ακυρώσει όλες τις ομάδες που κάνουν τζιχάντ στην αιτία του Αλλάχ στα διάφορα πεδία των μαχών πριν από αυτούς. "

Για να στηρίξουν την άποψή του, Maqdisi επισημαίνει στην Ισλαμική Εμιράτο του Καυκάσου (ICE) και των Ταλιμπάν Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν. Ως περιφερειακή εμιράτα των τζιχαντιστών, θα έπεφταν τεχνικά υπό την εποπτεία του χαλιφάτου, αν έχει πραγματικά αναστήθηκε.

Αλλά Maqdisi λέει ότι στην περίπτωση του ICE, η ομάδα δεν "κάνει τίποτα υποχρεωτική από τις μουσουλμανικές μάζες του κόσμου." Ούτε, Maqdisi υποστηρίζει, έκανε το Ταλιμπάν απαιτούν υποταγή από τζιχαντιστές άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Ισλαμικό Κράτος έχει τώρα.

Με το Ισλαμικό Κράτος τώρα ισχυρίζονται ότι είναι πάνω από όλες τις άλλες οργανώσεις τζιχάντ, Maqdisi αναρωτιέται τι θα συμβεί "των διαφόρων ομάδων πάλης που υποσχέθηκε« υπακοή σε άλλους ηγέτες στο Ιράκ και τη Συρία.

Η απλή έννοια της επιχειρήματα και την αμφισβήτηση Maqdisi είναι να αμφισβητήσει τη ζήτηση του ισλαμικού κράτους της υπακοής από όλες τις άλλες ομάδες τζιχαντιστών τώρα που ισχυρίζεται ότι για να αποφανθεί ως χαλιφάτο. Με τη σύγκριση της Ισλαμικής μέλος των Ταλιμπάν και του ICE, Maqdisi είναι στραμμένο προς τα έξω ακριβώς πόση δύναμη της ομάδας Baghdadi είναι πραγματικά ισχυρίζονται ότι τώρα χειριστεί.

Maqdisi απελευθερώθηκε από τη φυλακή στα μέσα Ιουνίου. Την ελευθερία του ήταν γιορτάζεται από πολλές τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων ηγετικές φυσιογνωμίες του Al Nusrah Μέτωπο , το οποίο είναι το επίσημο κατάστημα της Αλ Κάιντα στη Συρία και ένας από τους βασικούς αντιπάλους της τζιχάντ ισλαμικό κράτος του.

Νέα δήλωση Maqdisi δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι από την πλευρά των τζιχαντιστές σε αντίθεση με το ισλαμικό κράτος.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΛΗΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ