BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια πρόσφυγες, για πρώτη φορά από WWll [Photos]

Υπάρχουν σήμερα 51,2 εκατ. πρόσφυγες και εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι περισσότεροι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα σε πολυσύχναστες στρατόπεδα, ερειπωμένα διαμερίσματα και αυτοσχέδια καταφύγια εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα. Η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης Peter Biro μοιράζεται μερικές από τις φωτογραφίες του ξεριζωμένων ανθρώπων:
Ο ήλιος ανατέλλει πάνω από τον κεντρικό δρόμο σε Domiz στρατόπεδο προσφύγων, στο βόρειο Ιράκ, που φιλοξενεί πάνω από 40.000 πρόσφυγες από τη Συρία. Δεδομένου ότι ο εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε το 2011, η Συρία έχει το μεγαλύτερο στον κόσμο προσφυγική κρίση με πάνω από 2,8 εκατομμύρια πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες. 
Η πλειοψηφία των Σύριων προσφύγων δεν ζουν σε καταυλισμούς, αλλά σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Μέση Ανατολή. Συχνά αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτά τα παιδιά ζουν με την οικογένειά τους σε ένα μικρό, κρύο δωμάτιο στην πόλη του Λιβάνου, Bebnine.
 
Περίπου 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας, όπως αυτό της οικογένειας που ζουν σε ένα ακατέργαστο καταφύγιο στο Idlib Governorate στο βόρειο τμήμα του νομού. 
Θρησκευτική βία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει αναγκάσει περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τα σπίτια τους. Μερικά 60.000 από αυτούς έχουν ζητήσει καταφύγιο στο M'Poko, το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας στο Bangui. 
Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι-πάνω από το μισό του πληθυσμού της χώρας-έχουν ανάγκη από επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, ήδη μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. 
2014 είδε επίσης νέες μάχες στο Νότιο Σουδάν. Έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την καταπολέμηση του προκλήθηκε από μια πολιτική αντιπαλότητα μεταξύ ο πρόεδρος του Νοτίου Σουδάν, Salva Kiir και Riek Machar, πρώην αντιπρόεδρος.
Ο πόλεμος στο Νότιο Σουδάν έχει αφήσει 3,7 εκατ. αντιμετωπίζουν την πείνα. Ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό είναι ανεξέλεγκτη, όπως και στην στενότητα και ανθυγιεινές στρατόπεδο Tomping εκτοπισμένων στην πρωτεύουσα Τζούμπα.
Παρά την δύσκολη ειρήνη και πολιτικές αλλαγές στη Σομαλία, περισσότερα από 2 εκατομμύρια Σομαλοί παραμένουν εκτοπισμένοι, προσπαθώντας να ξεφύγουν καταπολέμηση και την πείνα. Σχεδόν ένα εκατομμύριο ζουν σε γειτονικές χώρες και 1,1 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό, όπως αυτό ηλικιωμένος άνδρας που ζει σε έναν πόλεμο-κατεστραμμένο κτίριο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.
Συνεχιζόμενες συγκρούσεις  μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών στρατευμάτων συνεχίζει να αναγκάσει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε άθλιες κατασκηνώσεις ή στο δάσος.
Μετά από πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, πρόσφυγες από τη Μιανμάρ εξακολουθούν να ζουν σε καταυλισμούς στην Ταϊλάνδη. Παρά τις πρόσφατες πολιτικές μεταρρυθμίσεις,  οι πρόσφυγες διστάζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, επικαλούμενη τη φτώχεια και την ανησυχία για την ασφάλειά τους.
Στις ΗΠΑ, το IRC, μέσω του νέου προγράμματος ρίζες της, βοηθά τη σύνδεση των προσφύγων, πολλοί από τους οποίους ήταν αγρότες στις χώρες καταγωγής τους, με ευκαιρίες για τη δημιουργία κοινοτικούς κήπους και να πωλούν τα προϊόντα τους σε τοπικό επίπεδο.