BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

NASA Παρατηρητήριο της Γης Εικόνα της Ημέρας

Δημοσίευση την: 24, Ιουνίου, 2014 15:21 UTC-5
Βρίσκεται στην άκρη των Άνδεων κατά του Ειρηνικού ακτή της Χιλής, η δυτική έκταση της Βόρειας Παταγονίας Ice Field είναι ένα από τα πιο έντονα glaciated icefields μέσου γεωγραφικού πλάτους στη Γη. Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από την κάμερα ISERV στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποκαλύπτει ότι Glaciar San Quintin χύνει μάζα και γρήγορα υποχωρούν, όπως και οι άλλοι παγετώνες της περιοχής.NASA Earth Observatory χαρακτήρισε την εικόνα ως τους Εικόνα της Ημέρας στις 24 Ιουνίου 2014.
Η εικόνα είναι πραγματικά ένα μωσαϊκό από εννέα καρέ ISERV και καλύπτει το κεντρικό και μεσαία όπλα και το τέρμα της Glaciar San Quintin όπως εμφανίστηκε λίγο πριν το μεσημέρι στις 2 Ιουνίου 2014.
San Quintin είναι ο μεγαλύτερος από τους παγετώνες της Laguna San Rafael Εθνικό Πάρκο της Χιλής, ένα από τα μνημεία που έχουν χαρακτηριστεί Παγκόσμιας Βιόσφαιρας. Στο αριστερό σε αυτή την εικόνα, η λίμνη στο τέρμα είναι γεμάτη με παγόβουνα γεννήσει από τον παγετώνα.

Image San Quintin παγετώνα ISERV αποκαλύπτει την ύφεση. Κατεβάστε υψηλής ανάλυσης [ 9.1MB JPG ]
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: 
SERVIR συνεργάστηκε με το πρόγραμμα της NASA ISS, η διαχείριση κατά τη NASA Johnson Space Center, και Teledyne Brown Engineering, που εδρεύει στο Huntsville, Alabama, να αναπτύξουν ISERV. 
SERVIR, επίσης γνωστή ως η Περιφερειακή οπτικοποίησης και την παρακολούθηση του συστήματος, παρέχει δορυφορικά δεδομένα και εργαλεία για τους υπεύθυνους χάραξης περιβαλλοντικής αποφάσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες. Είναι μια NASA / USAID έργο οδήγησε από την NASA Marshall Space Flight Κέντρο και λειτουργεί μέσω περιφερειακών "hubs" στο Ναϊρόμπι, Κένυα? Κατμαντού, Νεπάλ? και την Πόλη του Παναμά, Παναμάς.

Βερολίνο House of One: μια εκκλησία, ένα τζαμί και μια συναγωγή κάτω από μία στέγη


Βερολίνο House of One: μια εκκλησία, ένα τζαμί και μια συναγωγή κάτω από μία στέγη
Μια ομάδα χριστιανών, μουσουλμάνων και εβραίων στο Βερολίνο προσπαθεί να crowdsource κεφάλαια για να χτίσει ένα μέρος όπου μπορούν όλοι να λατρεύουν μαζί. Αλλά όλες οι θρησκευτικές Κοινότητες υποστήριξη του φιλόδοξου έργου;


Ένα μοντέλο της Βουλής των One στο Berlin, Γερμανία. Φωτογραφία: Carsten Koall / Getty Images


Με μια ευρέως απεχθανόταν παλάτι που ανοικοδομήθηκε στο κέντρο της πόλης και ένα νέο αεροδρόμιο των οποίων η ολοκλήρωση είναι μονίμως καθυστερεί, οι Βερολινέζοι έχουν γίνει όλο και πιο κυνικός για τους γερανούς διαστίζοντας ορίζοντα τους τα τελευταία χρόνια. Αλλά ένα φιλόδοξο νέο οικοδομικό πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να αλλάξουν τα μυαλά τους.

Μια ομάδα χριστιανών, μουσουλμάνων και εβραίων προσπαθεί να crowdsource κεφάλαια για να χτίσει ένα μέρος όπου μπορούν όλοι λατρεία: του Βερολίνου "House of One" έχει ως στόχο να γίνει το πρώτο κτίριο στον κόσμο να συνδυάσει μια εκκλησία, μια συναγωγή και ένα τζαμί κάτω από μία στέγη .

Ο διαγωνισμός για το σχεδιασμό ενός τέτοιου έργου κερδήθηκε από την τοπική εταιρεία Kuehn Malvezzi το 2012. Η πρόταση ήταν για ένα νεωτεριστικό δομή στην οποία οι τρεις θρησκείες θα μπορούσαν να προσεύχονται σε τρία ξεχωριστά δωμάτια. Ένα τέταρτο δωμάτιο με 32m-υψηλή θολωτή οροφή, που ενώνει τις αίθουσες προσευχής, θα φιλοξενεί τακτικές συζητήσεις και συναντήσεις μεταξύ των τριών κοινοτήτων.

Μια βασική πτυχή είναι ότι και οι τρεις θρησκείες θα διατεθεί το ίδιο ποσό του χώρου: «Ένας τρόπος θα ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή μεταξύ των τριών θρησκειών», λέει ο Ρόλαντ έκλεψε, House of διαχειριστή του έργου One. «Αλλά θέλουμε να αφήσουμε κάθεθρησκεία ζει την πίστη του πλήρως και να αρχίσει να αναπτύσσει σεβασμό για άλλα συστήματα πεποιθήσεων από εκεί ».

Η απόφαση για crowdfund το κτίριο προέρχεται από μια παρόμοια φιλοσοφία.Χριστιανική κοινότητα του Βερολίνου, η οποία αποτελεί περίπου το 37% του πληθυσμού 3,3 εκατ. της πόλης, είναι μακράν η μεγαλύτερη και πιο καλά χρηματοδοτούμενων, ενώ η μικρή εβραϊκή κοινότητα (0,3% του πληθυσμού) είναι εμφανώς μετρητά-δεμένο. Είχε μεγάλους χορηγούς ζητήθηκε να έρθει επί του σκάφους, η ισορροπία ισχύος, αναπόφευκτα, θα μετατοπιστεί.

Αντ 'αυτού, ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα συμβολικό τούβλο με 10 € ένα κομμάτι μέσω του House of Ένας δικτυακός τόπος . Η πρωτοβουλία ελπίζει να συγκεντρώσει 43,5 € ευρώ από την αρχή του 2016 - τρεις εβδομάδες μετά την έναρξή του, 378 άτομα έχουν δωρίσει € 18.700.

"Έχοντας πολλά από τους μικρότερους επενδυτές και όχι ένα μεγάλο δωρητή μας κάνει πιο ευέλικτη», λέει ο Stolte. "Και δεν θέλουμε αυτό να είναι μόνο για τα χρήματα, αλλά και για την οικοδόμηση μια κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για διαθρησκευτικό διάλογο."

Το έργο έχει ήδη κινούμενα θαυμαστές και κριτικούς. Κάποιοι λένε ότι δεν είναι τόσο νέα όσο ισχυρίζεται ότι είναι: η πρωτοβουλία Tri-Πίστη στην Ομάχα της Νεμπράσκα , έχει ως στόχο να κατασκευάσει μια πανεπιστημιούπολη για τρεις θρησκείες από το 2015.

Έχει επικριτές του στο Βερολίνο, πάρα πολύ. Martin Mosebach, διακεκριμένος συγγραφέας και Καθολική, επέκρινε αυτό που βλέπει, όπως η έλλειψη της προτεινόμενης κτιρίου του «ιερού» διάσταση, υποστηρίζοντας το σχέδιο φαινόταν σαν άμορφη ως «τάφος του Φαραώ". Μέρη της εβραϊκής κοινότητας πάρα λέγεται ότι έχουν εκφράσει reservations.At τους από την έναρξη της πρωτοβουλίας, οι διοργανωτές πάσχιζαν να βρουν μια μουσουλμανική οργάνωση πρόθυμος να έρθει επί του σκάφους: πολλοί ήταν νευρικός για την έκθεση του κοινού που εμπλέκονται. Η οργάνωση που είχε ενταχθεί, το Φόρουμ για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο (FID), αντιπροσωπεύει κυρίως τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι σουνίτες - μόνο ένα μικρό τμήμα της μουσουλμανικής κοινότητας του Βερολίνου.

Επίτιμος πρόεδρος FID είναι η αμφιλεγόμενη ΗΠΑ-εξόριστος κληρικόςΦετουλάχ Γκιουλέν , ένας πρώην-σύμμαχος-γυρίζω-αιώνιο εχθρό του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου η πρόωρη κηρύγματα από τη δεκαετία του 1990 περιέχει δηλώσεις για τον Ιουδαϊσμό και το Ισραήλ, που έχουν ερμηνευτεί ως αντισημίτες .

Ercan Karakoyun, ο διευθυντής του FID, απέρριψε την κριτική, λέγοντας ότι Γκιουλέν »άποψη της Δύσης, του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν η κύρια άποψη που διαδίδεται από το κεμαλικό καθεστώς της Τουρκίας στη δεκαετία του '90".

Αν αποτύχουν να αυξήσουν € 43,5, εμπνευστές του σχεδίου λένε ότι θα προχωρήσει ούτως ή άλλως. € 10 εκ. θα αρκούσε για να χτιστεί μια βασική έκδοση του κτιρίου, και αν δεν καταφέρουν να επιτύχουν αυτό το στόχο, τα χρήματα που θα δαπανηθούν για έργα που «να συμβάλει στην κατανόηση μεταξύ των θρησκειών».



Serpentine pavilion 2014: the alien pod has landed ... on 14-tonne boulders – video

Serpentine pavilion 2014: the alien pod has landed ... on 14-tonne boulders – video

Storm Chaser Footage Captures Tornado Tossing House Into Air

Storm Chaser Footage Captures Tornado Tossing House Into Air

 

Just how powerful were the tornadoes that tore through Nebraska last week? Based on a newly released video, powerful enough to pull a house from the ground and toss it in the air. 
View photo
.
We're pretty sure Dorothy and Toto weren't inside, but it's still a nightmare straight out of Oz. Footage posted by The Weather Channel today, via TVNweather, shows the monster tornado lifting a house into midair and then sending it back to earth. 
The storm that devastated Nebraska on June 16 brought these dueling tornados, killed two individuals (a 5-year-old girl and a 74-year-old man), sent at least 19 to the hospital, destroyed nearly 50 homes, and damaged roughly 75 percent of buildings in the town of Pilger, according to the Associated Press. According to climatologist Al Ducher, the tornadoes were particularly powerful because of the strength of the pair in tandem, as "usually one tornado weakens and shrinks in such a situation." As of 8 p.m. Monday, one week after the storm, Pilger was re-opened to residents