BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΓΗΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

ΓΗΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Richat δομή, τη Μαυριτανία
Ένα γιγαντιαίο, γεωλογικό θαύμα στην έρημο Σαχάρα της Μαυριτανίας απεικονίζεται σε αυτή την δορυφορική εικόνα.
Η 40 χιλιομέτρων διαμέτρου κυκλική Richat δομή είναι ένα από τα γεωλογικά χαρακτηριστικά που είναι πιο εύκολο να παρατηρήσουμε από το διάστημα από ό, τι από κάτω στο έδαφος, και έχει ένα γνωστό ορόσημο για τους αστροναύτες από τις πρώτες αποστολές.
Μόλις πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα μιας σύγκρουση μετεωρίτη, οι ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι προκλήθηκε από ένα μεγάλο θόλο του λιωμένου βράχου ανάτασης και, μία φορά στην επιφάνεια, που διαμορφώνεται από τον άνεμο και το νερό σε ό, τι βλέπουμε σήμερα.Ομόκεντρες ζώνες με ανθεκτικά πετρώματα χαλαζίτη σχηματίζουν κορυφογραμμές, κοιλάδες των λιγότερο ανθεκτικών βράχο μεταξύ τους.
Η σκοτεινή περιοχή στα αριστερά είναι μέρος του οροπεδίου Adrar ιζηματογενούς πετρώματος στέκεται περίπου 200 m πάνω από τα γύρω άμμο της ερήμου. Μια μεγάλη περιοχή που καλύπτεται από αμμόλοφους - ονομάζεται erg - μπορεί να δει κανείς στο κάτω δεξιό μέρος της εικόνας, και η άμμος καταπατά στη νότια πλευρά του κτιρίου.
Εστιάζοντας στη νότια πλευρά της στόχαστρο, μπορούμε να δούμε μεμονωμένα δέντρα και θάμνοι ως μικρές κουκκίδες. Αυτά ακολουθούν μια δομή που μοιάζει με ποτάμι που φαίνεται να έχουν ξηρό, όταν αποκτήθηκε αυτή η εικόνα, λίγες εβδομάδες μετά την περίοδο των βροχών. Ορισμένες περιοχές στα νότια και ανατολικά της Richat φαίνεται να καλυφθούν με προσωρινές λίμνες, οι οποίες είναι ξηρό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.
Αυτή η εικόνα, χαρακτηρίστηκε επίσης στηνΓη από το τηλεοπτικό πρόγραμμα Space, αποκτήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2010 από την Ειδική Ορατό και Near Infrared Radiometer εκ μέρους της Ιαπωνίας ALOS δορυφόρο. 
Credits: JAXA / ESA