BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Η Peugeot αποκάλυψε το 2008 DKR, το αυτοκίνητο με το οποίο θα πάρει μέρος στο Ράλι Ντακάρ.

Πλήρης αποκάλυψη για το Peugeot 2008 DKR [video]


Αυτό είναι το αυτοκίνητο που σηματοδοτεί την επιστροφή του "λέοντα" στο πιο σκληρό ράλι του κόσμου.
Η Peugeot αποκάλυψε το 2008 DKR, το αυτοκίνητο με το οποίο θα πάρει μέρος στο Ράλι Ντακάρ.

Το αυτοκίνητο, ντυμένο στα χρώματα της Total και της Red Bull που είναι οι δύο βασικοί χορηγοί της ομάδας θα διεκδικήσει τη νίκη στο Ντακάρ του 2015, στις δύσκολες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές της Αργεντινής, της Χιλής και της Βολιβίας.


 
Στόχος της Peugeot είναι να χτυπήσει την πρωτοκαθεδρία της ΜΙΝΙ που τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυνατά στον συγκεκριμένο αγώνα. Η Peugeot βέβαια κάθε άλλο παρά παρθένα είναι στο συγκεκριμένο αγώνα, έχοντας στο παρελθόν συμματάσχει και κερδίσει με τα 205 Τ16 (1987-1988) και 405 Τ16 (1989-1990).
Όπως είναι ήδη γνωστό τα 2008 DKR θα οδηγήσουν οι Carlos Sainz και Cyril Despres, με τον πρώτο να έχει σημαντική εμπειρία από τον συγκεκριμένο αγώνα και τον δεύτερο να είναι η πρώτη φορά που θα οδηγήσει όχημα με τέσσερις τροχούς, αφού μετρά μπόλικες συμμετοχές και πέντε νίκες στο Ντακάρ ως αναβάτης της ΚΤΜ.



Το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό ποιος θα το οδηγεί. Εχουν ακουστεί τα ονόματα των Stephane Peterhansel (πολυνίκης και με μοτοσικλέτα και με αυτοκίνητο) και του Sébastien Loeb. Ωστόσο ο πρώτος δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με τη ΜΙΝΙ, ενώ ο δεύτερος παρότι οδήγησε Peugeot στο Pikes Peak, δεσμεύεται και αυτός με συμβόλαιο με την "αδελφή" Citroën για το πρωτάθλημα τουWTCC

Στελέχη της Peugeot Sport ξεκαθάρισαν πως η εμπλοκή στο Ντακάρ θα έχει βάθος χρόνου, με τονMaxime Picat να μιλά για νίκη από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Σπάνια παράσταση της Σταύρωσης σε βυζαντινό τρίπτυχο από ελεφαντόδοντο

Σπάνια παράσταση της Σταύρωσης σε βυζαντινό τρίπτυχο από ελεφαντόδοντο
Πρόκειται για το κεντρικό μέρος βυζαντινού τρίπτυχου από ελεφαντόδοντο, των μέσων του 10ου αι., που απεικονίζει τη Σταύρωση του Σωτήρα και προέρχεται μάλλον από την Κωνσταντινούπολη. Τα δύο πλαϊνά φύλλα έχουν χαθεί, αλλά αρχικά έκλειναν και κάλυπταν το κεντρικό μέρος. Το ανάγλυφο της παράστασης είναι τόσο βαθύ, ώστε κάνει την παράσταση να φαίνεται σχεδόν τρισδιάστατη. Εντός περίτεχνου ναΐσκου εικονίζονται ο Εσταυρωμένος Χριστός, η Θεοτόκος και ο Ιωάννης σε θρηνητικές στάσεις, δύο Άγγελοι και οι Ρωμαίοι στρατιώτες κατά τη στιγμή του διαμερισμού των ενδυμάτων. Αν και αυτές οι μορφές είναι συνήθεις στη παράσταση της Σταύρωσης στη βυζαντινή τέχνη, ο ανακλινόμενος γενειοφόρος άνδρας που είναι καρφωμένος κάτω από τον Σταυρό βρίσκεται μόνο σε αυτό το ελεφαντόδοντο.
Η επιγραφή που βρίσκεται από πάνω Ο ΣΤ(ΑΥ)ΡΟΣ ΕΝΠΑΓΗΣ ΕΝ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΔΟΥ τον ταυτοποιεί με τον Άδη και είναι μία οπτική επιβεβαίωση της πίστης ότι με τη Σταύρωσή Του ο Χριστός νίκησε τον θάνατο.
Στην κατοχή του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης από το 1917. 

European weather March 2014

A movie of weather over Europe during March 2014, with audio commentary from Mark Higgins, Educator and Trainer at EUMETSAT.

The 'Natural Colour RGB' images used in the movie are taken from EUMETSAT's Meteosat-10 satellite in geostationary orbit 36,000 km above the Earth. The Natural Colour RGB product makes use of three solar channels: VIS0.6, VIS0.8 and NIR1.6. In this colour scheme vegetation appears greenish because of its large reflectance in the VIS0.8 channel (the green beam) compared to the NIR1.6 (red beam) and VIS0.6 (blue beam) channels.

Water clouds with small droplets have large reflectance at all three channels and hence appear whitish, while snow and ice clouds appears cyan because ice strongly absorbs in NIR1.6 (no red).

Bare ground appears brown because of the larger reflectance in the NIR1.6 than at VIS0.6, and the ocean appears black because of the low reflectance in all three channels.