BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Nairobi Mall Shooting: Sound Of Gunfire Rattles Outside


Βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώνει 78 σε συντονισμένη επίθεση στο Πακιστάν εκκλησία

Βομβιστές αυτοκτονίας σκοτώνει 78 σε συντονισμένη επίθεση στο Πακιστάν εκκλησία



Ένα ζευγάρι των βομβιστών αυτοκτονίας ξεκίνησε μια συντονισμένη επίθεση σε μια χριστιανική εκκλησία στην Πεσαβάρ σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 78 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα. Οι καμικάζι άνοιξαν πυρ εναντίον εκκλησιάζονται πρίν πυροδοτεί εκρηκτικά γιλέκα συσκευάζονται μέσα σε ένα λεπτό από το άλλο. Ένας από τους βομβιστές πυροδότησαν στο εσωτερικό του ναού, ο άλλος πυροδότησε έξω. FromDawn :
Επιπλέον Γενικός Επιθεωρητής Shafqat Malik του Squad εξουδετέρωσής είπε πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης ότι δύο βομβιστές αυτοκτονίας είχε πραγματοποιήσει την επίθεση και ότι τα μέρη του σώματος από τους επιτιθέμενους είχαν ανακτηθεί και να σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έξι κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν στις γιλέκα αυτοκτονίας από τους βομβιστές.
Πρωτεύουσα αρχηγός της αστυνομίας, Mohammad Ali Babakhel είπε, "η πρώτη επίθεση συνέβη όταν οι υπηρεσίες είχαν τελειώσει και οι άνθρωποι έφευγαν από το church.The καμικάζι προσπάθησε να επιτεθεί στους ανθρώπους, αλλά όταν συνελήφθη από την αστυνομία που πυροδότησε τη βόμβα. Η δεύτερη έκρηξη διεξήχθη μέσα στην εκκλησία. "
Επιπλέον, SP (Πόλη) Ismail Tariq επιβεβαίωσε επίσης ότι δύο επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί στην εκκλησία σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας φρουρά το άλλο πριν από την είσοδο της εκκλησίας premesis.
Οι δύο βομβιστής πυροδότησε εκρηκτικά γιλέκα τους, μέσα σε ένα διάστημα 30 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο της εκκλησίας.
Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά είναι πιθανό το έργο του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν, του Lashkar-e-Jhangvi, ή σε μία από τις πολλές ομάδες τζιχαντιστών που λειτουργούν στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν και η μεγαλύτερη βορειοδυτικά. Η Lashkar-e-Jhangvi ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να επιτεθεί εκείνες που θεωρούνται μη-μουσουλμάνους.
Η σημερινή επίθεση ακολουθεί δολοφονίες την περασμένη εβδομάδα από τις κορυφαίες Στρατού γενική του Πακιστάν στο Σουάτ , ένας συνταγματικός διοικητής, και ένα στρατιώτη. Η πακιστανική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι πρόθυμοι για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ειρήνης με τους Ταλιμπάν, παρά τα χρόνια απέτυχε ειρηνευτικές συμφωνίες που έχουν οδηγήσει στην εξαγορά των Ταλιμπάν μεγάλο μέρος της βορειοδυτικό Πακιστάν.

Update : Σύμφωνα με το BBC , η επίθεση έχει ζητηθεί από τους Ταλιμπάν που συνδέονται με την ομάδα που ονομάζεται Jandullah, η οποία δήλωσε ότι η επίθεση ήταν αντίποινα για τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών βορειοδυτικά.