BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΟΚ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Αυτός έιναι ένας από τους δράστες που σκόρπισε το θάνατο στη Βοστώνη; - Τι απαντά το FBI;




Τρομοκρατική ενέργεια βλέπουν πίσω από τα χτυπήματα στο μαραθώνιο της Βοστόνης η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, το FBI και η NSA (υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας), ενώ ορισμένοι συνδέουν από τα πρώτα ευρήματα της επίθεσης την οργάνωση Αλ Κάιντα.



Ο Γκόρντον Κορέρα ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας για το BBC, δήλωσε πως το modus operandi των δραστών θυμίζει τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα. Την άποψή του ενισχύει και το γεγονός πως οι γιατροί στα νοσοκομεία της Βοστόνης όπου έχουν μεταφερθεί οι δεκάδες τραυματίες, βγάζουν από τα θύματα σιδερένιες βολίδες και θραύσματα, γεγονός που υποδεικνύει πως οι δράστες είχαν φτιάξει «βόμβες διασποράς» για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα !

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε λόγο για «βόμβα» και όχι απλώς για «έκρηξη», δηλώνοντας ότι, «προφανώς επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες, όμως προσευχόμαστε για τους πολίτες της Βοστόνης ». Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα πάντως απέφυγε να χρησιμοποιήσει στο διάγγελμα του τη λέξη τρομοκράτης ή τρομοκρατία, προφανώς για να μην ξυπνήσει μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου στους Αμερικανούς.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν κατατάξει την επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης στην κατηγορία της τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτή προέρχεται από το εσωτερικό των ΗΠΑ ή μεθοδεύτηκε από ξένους. Ομοσπονδιακός πράκτορας, δήλωσε στο CNN ότι οι έρευνες από τις εκρήξεις δεν έδειξαν C-4 ή άλλο υψηλής ποιότητας εκρηκτικό υλικό, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα πακέτα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Είναι σαφές πάντως πώς πρόκειται για οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο με στόχο να δολοφονηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Κι αυτό προκύπτει τόσο από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκαν οι βόμβες όσο και από το γεγονός ότι πέραν των δύο που εξερράγησαν οι αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν ακόμη δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην str Boulston. Αργότερα τη νύχτα η Wall Street Journal μετέδιδε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν και απενεργοποιήθηκαν ήταν συνολικά πέντε!

Εκτός από το FBI, δράση έχει αναλάβει και η υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), με πρώτο τους μέλημα να τεθούν προσωρινοί περιορισμοί των πτήσεων στη Βοστόνη, με το αεροδρόμιο να ανοίγει τελικώς ξανά μετά από κάποιες ώρες. Προληπτικά εκκενώθηκε και το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ενώ αυστηρά είναι ακόμα και τώρα τα μέτρα της ασφαλείας σε όλους τους δημόσιους χώρους των μεγαλουπόλεων των Η.Π.Α. Την ίδια ώρα η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Βοστόνης να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ανάμεσα στα προληπτικά μέτρα ήταν και το κλείσιμο του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Βοστόνη ώστε να αποφευχθεί πιθανή ασύρματη πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών. Επισήμως το δίκτυο επανήλθε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων και ερευνών το FBI διέταξε να αυξηθεί ο έλεγχος και η φρούρηση δύο πυρηνικών σταθμών και συγκεκριμένα των εγκαταστάσεων Pilgrim σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης και του σταθμού Seabrook Station στο New Hampshire. Και οι δύο εγκαταστάσεις απέχουν περί τα 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βοστόνης ...

Παράλληλα κλήθηκαν από την εφεδρεία (Reserves) τουλάχιστον 1.000 άνδρες της Πολιτοφυλακής για να ενισχύσουν τη φρούρηση πιθανών στόχων σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αρκετές πηγές, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες New York Post και Boston News, Oι αρχές συνέλαβαν, περίπου δύο ώρες μετά τις εκρήξεις έναν 20χρονο ως ύποπτο για τις επιθέσεις! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που πάντως μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την τοπική αστυνομία της Βοστόνης, ούτε από το FBI, οι αρχές έχουν θέσει υπό φρούρηση, στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται με βαριά εγκαύματα, έναν 20χρονο υπήκοο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος εκτιμάται ότι σχετίζεται με τα τραγικά γεγονότα.

Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS μεταδίδει πως ο νεαρός Σαουδάραβας «πιάστηκε» από κάμερες παρακολούθησης να βρίσκεται στο σημείο των αρχικών εκρήξεων και να «κινείται ύποπτα». Το κανάλι ρώτησε σχετικά τον Επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης (Boston Αστυνομικός Επίτροπος) Ed Davis, ο οποίος αρνήθηκε πως έχει προβεί σε κάποια σύλληψη, περιοριζόμενος να δηλώσει πως «ερευνώνται και ανακρίνονται ... διακριτικά, περί τα 28 άτομα που βρέθηκαν στην επίμαχη περιοχή ».

Οι αρχές έχουν συλλέξει όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας την περιοχής, ενώ το FBI επιχειρεί να καταγράψει τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν σε όλο το Copley Square κατά τη στιγμή των εκρήξεων, με στόχο να απομονώσει όσες θεωρούνται ύποπτες. Την ίδια στιγμή με ιδιαίτερη προσοχή συλλέγονται όλα τα θραύσματα από τις βόμβες που εξερράγησαν προκειμένου να αναζητήσουν την «υπογραφή» των κατασκευαστών και της τρομοκρατικής οργάνωσης.
defencenet




ΣΟΚ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Αυτός έιναι ένας από τους δράστες που σκόρπισε το θάνατο στη Βοστώνη; - Τι απαντά το FBI;

Υπό φρούρηση ο 20χρονος Σαουδάραβας;
Ο φωτογραφικός φακός τον «τσάκωσε» να αγναντεύει από ψηλά την θανατηφόρα… αιματηρή επίθεση, αλλά είναι ύποπτος ή απλά άκουσε το θόρυβο και βγήκε έξω… στην ταράτσα; Το γύρο του διαδικτύου μέσω twitter κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία ντοκουμέντο που απεικονίζει έναν μυστηριώδη άντρα στην οροφή ενός κτηρίου και δημοσιεύεται από την Corriere della Sera.

Το FBI μελετούν βίντεο και φωτογραφίες δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης αναζητώντας μήπως και καταφέρουν να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις και επιπλέον στοιχεία για τη διερεύνηση της… επίθεσης που σκόρπισε το θάνατο σε ένα 8χρονο αγοράκι και σε άλλους… και άφησε ανάπηρους 10 ανθρώπους και άλλους τόσους με τραύματα.
Η περιοχή των εκρήξεων έχει αποκλειστεί και διερευνάται εντατικά.

Κι ενώ το FBI  δηλώνει πως ακόμα δεν έχουν γίνει συλλήψεις, όπως και η αστυνομία της Βοστώνης,το ειδησεογραφικό δίκτυο CBS από την άλλη πλευρά μεταδίδει πως υπό φρούρηση στο νοσοκομείο φέρεται να κρατείται με βαριά εγκαύματα, ένας 20χρονος υπήκοο Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το CBS ο νεαρός Σαουδάραβας "πιάστηκε" από κάμερες παρακολούθησης να βρίσκεται στο σημείο των αρχικών εκρήξεων και να “κινείτο ύποπτα”. Το κανάλι ρώτησε σχετικά τον Επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης  Ed Davis, ο οποίος αρνήθηκε πως έχει προβεί σε κάποια σύλληψη, περιοριζόμενος να δηλώσει πως “ερευνώνται και ανακρίνονται... διακριτικά, περί τα 28 άτομα που βρέθηκαν στην επίμαχη περιοχή".




At least three people have died and more than 100 people have been injured - some "gravely" - following two explosions at the Boston Marathon. Here is our main story, recapping the main developments:http://bbc.in/12huuiu  We've also been hearing why marathons are among the trickiest sporting events to secure: http://bbc.in/118voKd