BIG BANG NEWS
RESEARCH, TECHNOLOGY, SCIENCE, DIACHRONIC NEWS, COMMENTS, ,SPORTS,MUSIC,SKY AND STARS,AND MUSH MORE.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κρούσης


Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κρούσης: συνδυασμός των γνώσεων δυο σχεδιαστικών γραφείων



беспилотник скат бпла вооружение беспилотник россия беспилотник беспилотный летающий аппарат

Οι ρωσικές εταιρίες Sukhoi και MiG, οι οποίες σήμερα υπάγονται στη δομή της Ενωμένης Αεροναυπηγικής Εταιρείας (United Aircraft Corporation – UAC), θα δημιουργήσουν ένα υπερσύγχρονο μη επανδρωμένο ιπτάμενο μέσο κρούσης για την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.

Αυτό ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της εταιρείας Μιχαήλ Πογκοσιάν. Η συνένωση του δυναμικού των δύο κορυφαίων γραφείων σχεδιασμού πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού αεροσκάφους με υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά.
Στην αεροπορική έκθεση MAKS 2007 η εταιρεία MiG επέδειξε μια πλήρους μεγέθους μακέτα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους κρούσης Scat, το οποίο προορίζεται για την αναγνώριση επίγειων στόχων και την προσβολή τους με όπλα ακριβείας.
Η συσκευή βάρους 10 τόνων, κατασκευασμένη βάσει του σχήματος «Ιπτάμενη πτέρυγα», μπορεί να καλύψει απόσταση μέχρι και 4 χιλ. χλμ. Το μέγιστο ύψος πτήσης είναι 12 χλμ. Όμως η ασταθής οικονομική κατάσταση και η έλλειψη στελεχών της MiG έχουν επιβραδύνει σημαντικά την περαιτέρω εργασία προώθησης του σχεδίου. Ακριβώς σ΄ αυτό το στάδιο άρχισαν οι δηλώσεις για την αναγκαιότητα δημιουργίας από κοινού τέτοιου είδους ιπτάμενου μέσου από τα σχεδιαστικά γραφεία Mikoyan και Sukhoi.
Προς το παρόν είναι άγνωστο ποια θα είναι η τελική μορφή του κοινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Όμως η συμμετοχή στο πρόγραμμα της MiG και το υψηλό επίπεδο προεργασίας κατά την ανάπτυξη της αντίληψης του Scat παρέχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι το σχέδιο της MiG θα αποτελέσει τη βάση της ανάπτυξής του.
Μια τέτοια συσκευή μπορεί να καταστεί άκρως σημαντικό στοιχείο της μαχητικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας. Τα σχεδόν αόρατα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κρούσης, που μπορούν να επιτίθενται σε στόχους αμέσως μόλις τους εντοπίσουν, μπορούν να αποδεχτούν επωφελή τόσο σε μικρές συγκρούσεις, όσο και σε μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις. Σήμερα τέτοια ιπτάμενα μέσα δημιουργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υστέρηση στην ανάπτυξη τέτοιων συσκευών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την αμυντική ικανότητα της Ρωσίας.
Στη Ρωσία σήμερα προωθείται η ανάπτυξη αεροπλανοφόρου πολλαπλών στόχων. Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης του στόλου έχουν ήδη δηλώσει επανειλημμένα ότι στα καταστρώματα των υπό ανάπτυξη αεροπλανοφόρων πρέπει να σταθμεύουν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Λαμβανομένων υπόψη των διαστάσεων του εν δυνάμει αεροσκάφους κρούσης, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί στα πλαίσια της αντίληψης του Scat, η πιθανότητα δημιουργίας έκδοσης καταστρώματος τέτοιου ιπτάμενου μέσου φαίνεται αρκετά υψηλή.
Ο επικεφαλής της Ενωμένης Αεροναυπηγικής Εταιρείας Μιχαήλ Πογκοσιάν δήλωσε ότι προς το παρόν το σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας. Λαμβανομένης υπόψη της πείρας που έχει αποκτηθεί και της υφιστάμενης τεχνικής βάσης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό το στάδιο θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και στη συνέχεια να αρχίσει το πειραματικό και σχεδιαστικό έργο της ανάπτυξης. Λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό δυναμικό των δύο κορυφαίων ρωσικών σχεδιαστικών γραφείων αεροναυπηγικής, μπορούμε να κάνουμε την πρόβλεψη ότι το ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κρούσης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το 2017 ή το 2018 και η σειριακή παραγωγή του μπορεί να αρχίσει πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Una gran 'plaga bíblica' de millones de langostas invade Israel

French workers clash with police over Goodyear tyre plant closure

18+ Syria Dictator Loses More Shabiha as Rebels Advance Nationwide 6-Mar...

Alexander McQueen Fall/Winter 2013-14 | Paris Fashion Week PFW | FashionTV

ΚΑΙ Η ΜΟΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ.